023 751 51 82
Winkelwagen

Valpolicella Superiore Ripasso DOC "Le Ragose"

Wijn Italië

Morgen in huis!*
Overmorgen in huis!*
€ 16,96
€ 13,99
Op voorraad
SKU
RI-LE-RA
Druif: Corvinone, , Rondinella, Corvina Lekker met: Varken, Rood vlees, Lam Alcohol percentage: 13,5 - 14% Drinktemperatuur 18 - 20 °C
Valpolicella Superiore Ripasso DOC "Le Ragose". Deze heerlijke rode Italiaanse wijn heeft een Fris, fruitig en kruidige smaak. De smaak is droog met nuances van Citrus en kersen. Deze rode Italiaanse wijn heeft een zachte afdronk.

Valpolicella Superiore Ripasso DOC "Le Ragose". Deze heerlijke rode Italiaanse wijn heeft een Fris, fruitig en kruidige smaak. De smaak is droog met nuances van Citrus en kersen. Deze rode Italiaanse wijn heeft een zachte afdronk.


Voordat de wijn Superior genoemd kan worden, wordt de wijn één jaar lang in staal en twee jaar in Slavonian eiken vaten van 25 hectoliter geraffineerd en één jaar lang gerijpt in een fles voordat deze aangeboden wordt voor consumptie.

Bottle Size
750ML
Gemiddelde leeftijd wijngaarden
meerdere jaren
Grondsoort
Rode en bruine klei, leimsteen
PH Level
5,5 - 6 gram/liter
Druif
Corvinone, , Rondinella, Corvina
Regio
Veneto Italië
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Valpolicella Superiore Ripasso DOC "Le Ragose"
Uw waardering

Ten noorden van Verona, in de stad Negrar, op het hoogste punt van de Valpolicella (350 m - 1.148 voet), kijkt het landgoed Le Ragose uit over zachte, weelderige groene heuvels.


In 1969 kochten de enologen Arnaldo Galli en zijn vrouw Marta het landgoed van 70 hectare van Le Ragose, dat verlaten was. Erkennend dat vele uitstekende wijngaarden waren verlaten ten gunste van meer gemakkelijk te kweken landgoederen op de vlakten, herplantten ze de Le Ragose en Le Sassine wijngaarden en begonnen ze op de natuurlijke manier Amarone en Valpolicella te maken.



Hier, 40 hectare terrasvormige wijnstokken op het zuidwesten op steile hellingen, ver boven de frequente, beruchte winter Nebula (mist), die blijft hangen. De grond is klei met magnesium, calcium en ijzer op een goed doorlatende, getufte ondergrond. De ideale "boven de mist" -locatie (lage luchtvochtigheid en uitstekende blootstelling aan de zon) is met name geschikt voor appassimento, het proces voor het drogen van druiven die essentieel zijn voor de productie van Amarone; het maakt ook een succesvolle rijping van minder belangrijke inheemse variëteiten mogelijk. Dit kunnen maar weinig producenten kunnen claimen.