023 751 51 82

Esporão Private Selection 2012

Portugese Rode Wijn

Morgen in huis!*
Overmorgen in huis!*
€ 107,35
Op voorraad
SKU
ES-PR-SE-12
Druif: Alicante Bouschet Lekker met: Rood vlees Pasta Alcohol percentage: 14,5% Drinktemperatuur 16°C - 18°C

De Esporão Private Selection 2012 is een bijzondere rode wijn. De wijn wordt van de beste druiven gemaakt in het beste jaar. Esporão is van zeer goede kwaliteit en heeft ee unieke smaak. De wijn heeft een diepe, intense rode kleur en heeft de geur van zwarte bessen, bramen, specerijen, kruiden en zelfs een licht rokerig. De structuur is rijk, zwoel en dik. 


De 'Private Seletion' wijnen van Esporão staan bekend om hun complexe smaak en sterkte persoonlijkheid. De druiven worden met de hand geplukt en nog op de tradionele manier verwerkt, namelijk met de voeten de druiven stampen. De druivensoorten zijn Shiraz, Aragonaz en Alicante Bouschet


De wijn is zeer geschikt voor een diner met rood vlees. 


 

De Esporão Private Selection 2012 is een bijzondere rode wijn. De wijn wordt van de beste druiven gemaakt in het beste jaar. Esporão is van zeer goede kwaliteit en heeft ee unieke smaak. De wijn heeft een diepe, intense rode kleur en heeft de geur van zwarte bessen, bramen, specerijen, kruiden en zelfs een licht rokerig. De structuur is rijk, zwoel en dik. De druivensoorten in de wijn zijn Shiraz, Aragonaz en Alicante Bouschet. De wijn is zeer geschikt voor een diner met rood vlees. 


De druiven zijn afkomstig van de wijngaarden van Esporão. Dit is misschien wel een van de grootste wijngaarden. Ze hebben maar liefst 200.000 hectare aan landgoed, waarvan 576 hectare wijn- en olijfgaarden zijn. De druiven worden met de hand geplukt en nog op de tradionele manier verwerkt, namelijk met de voeten de druiven stampen. Na de vinificatie gaat de wijn voor 18 maanden in Franse eiken vaten. Deze vaten hebben een grootte van 225 liter. Van de vaten zijn er 70% oud en 30% nieuw. Na 18 maanden mengen ze de wijnen en vervolgens in flessen gedaan. De wijn laten ze nog 12 maanden in de fles om te ontwikkelen voordat deze verkocht wordt. 


De wijnmakers van de 'Private Selection' (David Baverstock en Luis Patrão) hebben als doel de beste wijn van Portugal te produceren. De wijnen staan bekend om hun complexiteit en sterke persoonlijkheid. 


Ook hebben de wijnen geen standaard etiketten. Elk jaar wordt er een nieuw etiket ontworpen door een Portugese kunstenaar. 


 

Meer informatie
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht
Bottle Size
750ML
Ideale consumptiedatum
2016 - 2023
PH Level
3.60
Gereduceerd Suikergehalte/ Baume
2,0
Druif
Alicante Bouschet
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Esporão Private Selection 2012
Uw waardering