023 205 2012

Pastéis bacalhau amanteigado

Pastéis de bacalhau com queijo amanteigado | Portugese bacalhau pateitjes met boterkaas

Als je ooit in Portugal bent geweest dan heb je vast wel eens pastéis de bacalhau gegeten. Je kunt deze overheerlijke pasteitjes nog lekkerder maken met Portugese boterkaas of lepelkaas. Deze kaas heet in het Portugees Queijo Amteigado. Hieronder vind je het recept en de producten.

Pastéis de bacalhau com queijo amteigado recept

Ingrediënten Pastéis de bacalhau com queijo amteigado

  • 300 g Bacalhau

  • 300 g kruimige aardappel

  • 1 grote ui, gesnipperd

  • Olijven olie

  • Zout en peper

  • Peterselie

  • 4 eieren

  • Extra: roerzeef/pureeknijper, frituurpan en keukenpapier

Stap 1. Kook de aardappels gaar in 25-30 min. Verwijder de graten en het vel van de ontzoute bacalhau, nu kun je de vis fijn hakken met een hakmes.

Stap 2. Pureer de aardappels met een pureeknijper of een roerzeef. Bak ondertussen de ui in olijfolie. Meng dit met de gepureerde aardappels en bacalhau, voeg hier wat peper en zout aan toe.

Stap 3. Meng het aardappel-vismengsel naar smaak met fijngehakte peterselie. Voeg vervolgens de eieren toe en kneed alles goed door. De mix is klaar, er kunnen nu quenelles, ovaalvormige balletjes, van gevormd worden. Doe dit door middel van twee lepels. Eventueel licht paneren.

Stap 4. Frituur de quenelles op 180°C mooi goudbruin. Je kunt de quenelles ook in koekenpan bakken met wat extra olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en open de pasteitjes aan één kant en vul deze met boter kaas. Serveer dit met peterselie en zwarte peper.


De Pastéis de Bacalhau com queijo amanteigado kun je zowel warm als koud serveren. Veel kookplezier en Bom preveito!

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren