023 205 2012

kikkererwten met tonijn salade Dit gerecht is heerlijk op een warme dag en zeer makkelijk te maken. In combinatie met een goed glas rosé of witte wijn, waan je je in no time in Portugese sferen. Daarnaast is het een erg gezond gerecht zonder al te veel vetten, dus daarmee creëer je in no time een echt zomers gerecht om van te watertanden.

Bereiding

  1. Snij een halve of hele rode ui in kleine stukjes of ringen.
  2. Snij de komkommer en tomaat in blokjes.
  3. Kook 3 eieren gedurende 8 minuten (bijna hard).
  4. Hak de koriander grof.
  5. Laat de tonijn uitlekken en mix de koriander, ui, tomaat, komkommer en tonijn door elkaar heen in een vergiet. Voeg ongeveer 6 eetlepels olijfolie toe (een flinke scheut) en 2 eetlepels witte wijn azijn en meng dit door elkaar.
  6. Voeg naar eigen smaak zout en peper toe.
  7. Garneer je bord met rucola baby spinazie of een andere lekkere salade en leg de kikkererwten salade er boven op.
  8. Garneer eventueel met peterselie en zwarte olijven.

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren