Monte da Ravasqueira Reserva Branco Portugese Witte Wijn

none
Wit

Monte da Ravasqueira Reserva Branco Portugese Witte Wijn

2014 , 750ML
Alentejo
€ 12,94

Beschikbaarheid: Op voorraad

* Verplichte velden

€ 12,94
  • lekker met:
  • Wit vlees
  • Vis
  • Salade
  • Kaas
  • Sushi
  • Drinktemperatuur 10°
  • 12.50%

Over Monte da Ravasqueira Reserva Branco

Deze Portugese Witte Wijn, Monte da Ravasqueira Branco 2012 wordt geproduceerd in de regio Alentejo en heeft een lichte citrus en glanzende hooiachtige kleur.

Aroma van rijp steenfruit , zoals abrikozen , mango en lichte passievrucht van Viognier. De smaak heeft Vleugen van limoen, biscuit, licht gerookt en gerijpte ananas

Regio:
Alentejo
Kleur:
Wit
Aroma:
Neus van rijp steenfruit, zoals abrikozen, mango en lichte passievrucht van viognier
Smaak:
Vleugen van limoen, biscuit, licht gerookt en gerijpte ananas
Druif:
Alvarinho, Arinto, Semillon, Viognier
Wijnhuis:
Ravasqueira
Druiven Je verdient 10 Druiven voor het schrijven van een review en 10 Druiven voor het geven van sterren
Beschrijving

Deze Portugese Witte Wijn, Monte da Ravasqueira Branco wordt geproduceerd in de regio Alentejo en heeft een lichte citrus en glanzende hooiachtige kleur.

Aroma van rijp steenfruit , zoals abrikozen , mango en lichte passievrucht van Viognier. Vleugen van limoen, biscuit, licht gerookt en gerijpte ananas.

De smaak is een explosie van mineralen vol met een kruidige textuur, maar altijd met dezelfde gevoel aan variëteit dat zich in de neus bevind. Dit zorgt voor een elegantie, balans en voldoening tijdens het proeven van toast tot aan het bloemige einde.

Specificaties
Bottle Size:
750ML
Gebottled in:
Februari 2013
Grondsoort:
Klei kalksteen met graniet
Landbouw:

De wijngaard beslaat een gebied van 45 hectaren waar geplant wordt op een klei leimsteen ondergrond met granieten aardlagen. De wijngaarden bevinden zich in het centrale deel van de Alentejo, in Arraiolos, waar temperatuurschommelingen zijn van wel 30ºC. De wijngaarden zijn echter goed beschermd door heuvelachtige bebossing en 2 dammen. Al deze factoren dragen bij aan een bijzonder mild en koel klimaat , wat een mooie aromatische uitbundige expressie geeft aan de vroege druivenrassen geeft, zoals bij de Alvarinho en Viognier druiven.

PH Level:
3.1
Gereduceerd Suikergehalte/ Baume:
2.5
Regio:
Alentejo
Aroma:
Neus van rijp steenfruit, zoals abrikozen, mango en lichte passievrucht van viognier
Smaak:
Vleugen van limoen, biscuit, licht gerookt en gerijpte ananas
Extra informatie

Extra informatie

Manufacturer Nee
Beoordelen

Klantenreviews 1 item(s)

Voor iedereen die ook van Sauvignon Blanc houdt
Wat een aangename verrassing. Prettig fris, met vleugje limoen en aangenaam fris fruit.
Na een slokje verlang je alweer naar de volgende.
Heb hier meer plezier van gehad dan menige (duurdere) Bourgogne.
Aanrader! Review door Martin / (12-07-2018)

Schrijf uw eigen review

Write Your Own Review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Kwaliteit
Locatie
Wijnhuis

Monte da Ravasqueira

Monte da Ravasqueira is al meerdere generaties gelinkt aan de familie José de Mello. Het wijnhuis is gelegen in de gemeente Arraiolos , ongeveer een uur rijden van Lissabon , het landgoed bevindt zich op een uitgestrekt gebied dat gekenmerkt wordt door het typische Alentejo landschap.

Het wijnhuis wordt wordt beheerd en gerund door de Sociedade Agrícola D. Diniz , SA . De wijngaard van Monte da Ravasqueira wordt zorgvuldig gemanaged en gemonitored met als voornaamste doel het produceren van hoge kwaliteitswijnen. De wijngaard beslaat een gebied van 45 hectaren waar geplant wordt op een klei leimsteen ondergrond met granieten aardlagen. De wijngaarden bevinden zich in het centrale deel van de Alentejo, in Arraiolos, waar temperatuurschommelingen zijn van wel 30ºC. De wijngaarden zijn echter goed beschermd door heuvelachtige bebossing en 2 dammen. Al deze factoren dragen bij aan een bijzonder mild en koel klimaat , wat een mooie aromatische uitbundige expressie geeft aan de vroege druivenrassen geeft, zoals bij de Alvarinho en Viognier druiven.