Ingrediënten Pastéis de bacalhau com queijo amteigado
Stap 1. Kook de aardappels gaar in 25-30 min. Verwijder de graten en het vel van de ontzoute bacalhau, nu kun je de vis fijn hakken met een hakmes.
Stap 2. Pureer de aardappels met een pureeknijper of een roerzeef. Bak ondertussen de ui in olijfolie. Meng dit met de gepureerde aardappels en bacalhau, voeg hier wat peper en zout aan toe.
Stap 3. Meng het aardappel-vismengsel naar smaak met fijngehakte peterselie. Voeg vervolgens de eieren toe en kneed alles goed door. De mix is klaar, er kunnen nu quenelles, ovaalvormige balletjes, van gevormd worden. Doe dit door middel van twee lepels. Eventueel licht paneren.
Stap 4. Frituur de quenelles op 180°C mooi goudbruin. Je kunt de quenelles ook in koekenpan bakken met wat extra olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en open de pasteitjes aan één kant en vul deze met boter kaas. Serveer dit met peterselie en zwarte peper.
De Pastéis de Bacalhau com queijo amanteigado kun je zowel warm als koud serveren. Veel kookplezier en Bom preveito!