Het lekkerste paella recept

paëlla recept

Spaanse Paella Recept

Een Zuid-Europees recept die je geprobeerd moet hebben. Paella is een gerecht om van te watertanden. Wist je dat deze Spaanse klassieker oorspronkelijk uit Valencia komt? Het is een echt traditioneel familie gerecht. In Spanje wordt paella veelal gegeten op feestdagen of op gezellige familie zondagen. Je kunt Paëlla op diverse manieren bereiden omdat je zowel vlees als vis kunt combineren. Wil jij dit gerecht ook eens voor je vrienden of familie maken? Lees dan verder.

Bereiding

Glimlach want je gaat weer een fantastisch gerecht bereiden! Stap 1 Ten eerste verhit een beetje olie in de paellapan en fruit de fijngesneden ui, kippenbouillon, rode peper en knoflook aan. Stap 2 Voeg de blokjes kipfilet. Daarnaast snijd de zeevruchten in stukjes en bak deze gaar in dezelfde pan. Snijd vervolgens ook de paprika in blokjes en meng de paella kruiden toe. Stap 3 Roer de paella rijst er door heen en voeg de saffraan, Pimiento Choricero toe en natuurlijk ook het potje tomatenpuree. Laat de rijst ongeveer 20 minuten gaar koken en schep af en toe. Voeg de laatste 3 minuten ook de doperwten toe. Stap 4 Bak de gamba's een paar minuten in een koekenpan. Als het vocht opgenomen is door de rijst en deze ook gaar is dan leg je als laatste de gamba's er bovenop samen met een paar citroentjes. En zo maak je een heerlijk gerecht! Veel kookplezier Um ambraço grande / un grande abbraccio / een grote knuffel! Team Salinto

Ingrediënten

Heb jij ook een lekker recept of andere Zuid-Europese delicatessen? Laat het ons weten in de reacties! Voor meer Spaanse producten bekijk onze shop! Wil je op de hoogte blijven van onze acties en nieuwe producten? Volg dan onze facebookpagina!

Verken meer