Het sprookje van Portugal genaamd Sintra

Een sprookje in het midden van Portugal, dat is het plaatsje Sintra. Binnen 40 minuten en je vanuit Lissabon in het betoverende Sintra. Het wordt niet voor niets het sprookje van Portugal genoemd, er staan namelijk veel kastelen, paleizen en landhuizen met prachtige tuinen en parken. Wij laten je in dit blog zien waarom je hier echt heen moet en wat er allemaal te vinden is in Sintra.

Palácio Nacional da Pena

Palácio Nacional da Pena is een van de bekenste gebouwen in Sintra. Het is gebouwd in 1840 en behoort sinds een aantal jaren tot een van de zeven schoonheden van Portugal. Wanneer je Sintra nadert zie je dit gebouw boven alle bergen uitkomen met de mooie felle kleuren. Wanneer je denkt dat dit gebouw er enkel van buiten mooi uitziet, dan heb je het mis. Van binnen is het Palácio Nacional da Pena net zo prachtig. Binnen vind je naast de verschillende slaapkamers ook een keuken, woonkamer en een geheel groene kamer (ja, echt alles is groen!).1494" img_size="320x220"]1493" img_size="320x220"]

Parque Nacional da Pena

Naast het Palácio Nacional da Pena is het Parque Nacional da Pena te vinden. In dit park kun je ruim 2.000 verschillende soorten exotische planten vinden van over de hele wereld. Ook kun je er geweldige wandelingen maken. Er zijn twee verschillende routes die je kunt volgen en langs beide routes zijn de belangrijkste planten aangegeven. Wanneer je het ene pad volgt kom je vanzelf uit bij het standbeeld van Koning Fernando II. Dit standbeeld bevindt zich op een grote rots boven op de berg. Bij het volgen van het tweede pad kom je uit bij 'Cruz Alta'. Cruz Alta is een prachtig uitzichtpunt, vanuit hier kan je heel Sintra bekijken en geloof ons, dat wil je!1499" img_size="full"]1500" img_size="full"

Quinta da Regaleira

Quinta de Regaleira is gebouwd in de 19e eeuw. Dit mooie paleis noemen ze ook wel 'paleis van de miljoenen', om het gebouw ligt een grote tuin vol met grotten, kleine bouwwerken en rivieren. Alles wat in de tuin te vinden is heeft een achterliggende gedachte. Zo is er een grote wenteltrap die staat voor de dood. Wanneer je de trap volgt kom je in een grote mooie tuin die staat voor de herleving. Het is mogelijk om gewoon op jezelf in dit park rond te lopen. Maar eigenlijk raden wij je van Salinto aan om een rondleiding met een gids te doen, die vertelt je alle verhalen achter de gebouwen en tuinen.

Castelo dos Mouros

Castelo dos Mouros is het oudste kasteel van heel Sintra. Het is gebouwd in de 8e eeuw. Jammer genoeg is een deel van dit kasteel tijdens de oorlog verwoest. Alleen de dikke muren van het kasteel zijn gespaard gebleven. Als je het kasteel bezoekt kan je zien hoe het kasteel eruit heeft gezien. Je vindt Castelo dos Mouros op de hoogste berg van Sintra, hierdoor heb je wederom een prachtig uitzicht! Bij helder weer is het zelfs mogelijk om de zee te zien vanaf Castelo dos Mouros, aanrader!

Parque e Palácio de Monserrate

Bij Parque e Palácio de Monserrate vind je een en al pracht en praal. Wanneer je dit gebouw ziet zal het je opvallen dat het op de Duomo van Florence lijkt. Om het paleis heen ligt een mooie tropische tuin met maar liefst 24 soorten palmbomen en rozen in veel verschillende kleuren. Ook is er om het paleis heen een Indiase en Mexicaanse tuin te vinden. Wil je ontspannen in deze prachtige omgeving? Dan kan je genieten in het tea house in de tuin. Hier kom je helemaal tot rust.1506" img_size="full"

Verken meer