Recept voor Chanfana, lekker tijdens de Pasen
Op tweede paasdag eten veel Portugezen tijdens hun picknick heerlijk gebraden lamsvlees. Een van de gerechten die je hiermee kan maken heet Chanfana. Lees hieronder het recept van Salinto!
Ingrediënten
- 1 kg lamsvlees
- 2 uien in ringen gesneden
- 4 knoflooktenen fijn gesneden
- 4 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 2 theelepels paprikapoeder
- 3 eetlepels olijfolie
- 750 ml rode wijn
- peper
- zout
Bereiding van Portugese Chanfana
- Snijd het lamsvlees in kleine stukjes.
- Verspreid de uien over de bodem van een ovenschaal.
- Meng het vlees, de kruidnagels, laurierblaadjes en knoflooktenen met elkaar.
- Breng het geheel op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
- Voeg de olijfolie en rode wijn toe. Zorg er wel voor dat het vlees net onder staat.
- Laat dit een dag zo staan om de smaak nog intenser te maken.
- Verwarm de volgende dag de oven voor op 180 graden en zet de ovenschaal afgedekt met aluminium of deksel in de oven.
- Roer na ongeveer een uur door de ovenschotel. Kijk of er genoeg vocht in zit, anders kun je nog wijn toevoegen.
- Zet de oven op 160 graden en plaats de afgedekte ovenschaal nog een uur in de oven.
- Na 2 tot uur kun je kijken of het vlees al van de botjes los laat, vervolgens kun je nog een uur (of langer nagaren) op 110 graden totdat het vlees bijna volledig van de botjes valt.
- Eetsmakelijk!