Portugese olijfolie

Olijfolie Gallo

Wanneer men aan Portugal denkt, wordt er vaak gedacht aan port, wijn en andere delicatessen. Echter wordt Portugese olijfolie vaak vergeten, dat vinden wij niet terecht! In het vruchtbare Alentejo gebied groeien talloze olijfbomen, sommigen zijn al honderden jaren oud. Het Alentejo gebied is gelegen tussen Lissabon en de Algarve in, de regio wordt ook wel de broodmand van Portugal genoemd. Het is een streek met golvende velden, veel land en een vruchtbare grond. De olijfolie uit de Alentejo streek is vol en stevig van smaak, hierdoor is Portugese olijfolie perfect te gebruiken bij visgerechten, kip piri-piri of als dip voor brood.

Assortiment Portugese olijfolie

Bij Salinto verkopen we verschillende merken olijfolie. Een van de meest bekende merken is Gallo, hier verkopen wij verschillende formaten en soorten olijfolie van. Naast Gallo is er ook olijfolie van JOSÉ Gourmet en Portucale verkrijgbaar op de webshop van Salinto. JOSÉ Gourmet staat voor kleinschalige, traditionele producten met een eerlijke prijs. Bij dit Portugese bedrijf wordt er niet geproduceerd, maar geselecteerd. Alle producten zijn kleine kunstwerkjes van binnen, maar ook van buiten. De blikjes met vis zijn namelijk vormgegeven door kunstenaars, evenals de paté van JOSÉ Gourmet. De olijfolie van JOSÉ Gourmet wordt verkocht in verschillende smaken, maar er zijn ook gift sets verkrijgbaar. Er zijn verschillende smaken Portugese olijfolie van JOSÉ Gourmet verkrijgbaar, waaronder Alentejo DOP, Piri-Piri, Lemon en Rosemary. Tip van Salinto: Proef de bijzondere krachtige olijfolie en ontdek de smaak van Portugal!

Klik hier om naar de collectie met olijfolie van Salinto te gaan." link="url:https%3A%2F%2Fsalinto.nl%2Foverige%2Ffood%2Folijfolie.html|||"


Verken meer