Pastéis de Bacalhau recept

Ingrediënten
500 gram bacalhau snippers
kruimige aardappels
1 grote ui, gesnipperd
Peterselie
4 eieren
Extra: roerzeef/pureeknijper, frituurpan of hapjespan en keukenpapier
Bereiding
Kook de aardappels gaar in 15-20 min. Verwijder de graten en het vel van de ontzoute bacalhau, nu kun je de vis fijn hakken met een hakmes. Pureer de aardappels met een pureeknijper of een roerzeef. Meng de gepureerde aardappels met de bacalhau en voeg hier wat peper en zout aan toe. Meng het aardappel-vismengsel naar smaak met fijngehakte peterselie. Voeg vervolgens de eieren toe en kneed alles goed door. De mix is klaar, er kunnen nu quenelles, ovaalvormige balletjes, van gevormd worden. Doe dit door middel van twee lepels. Eventueel licht paneren. Frituur de quenelles op 180°C mooi goudbruin. Je kunt de quenelles ook in koekenpan bakken met wat extra olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en lekker smullen maar! Serveertip De Pastéis de Bacalhau kun je zowel warm als koud serveren. De Pastéis de Bacalhau zijn heerlijk met een glas witte wijn of groene wijn of een koel glas droge rosé. Met een lichte salade is dit een heerlijk lunchgerecht. Op een boterham met boter, vind ik ze stiekem het lekkerst!
Koop je favoriete Zuid-Europese op Salinto