Parque das Nações

Nacoes da porque

Het Parque das Nações is een van de toeristische trekpleisters van Lissabon en wordt jaarlijks door zo'n 18 miljoen toeristen bezocht. Daarnaast wonen er ongeveer 25 duizend mensen in het complex. Het Parque das Nações heeft zich in de loop der jaren ontpopt tot een van de belangrijkste zakencentra in Lissabon.

Gelegen in het Parque das Nações vind je meerdere bezienswaardigheden. Hieronder vallen onder andere het grootste aquarium van Portugal. Dit aquarium behoort zelfs tot een van de grootste aquaria van de wereld, stel je maar voor hoe groot dit is. Het aquarium is bij de Portugezen bekend als Oceanário de Lisboa. Veel Portugezen beweren dat dit het grootste aquarium ter wereld is. Je vindt in dit aquarium het zeeleven van de verschillende wereld zeeën.

Naast het aquarium is er ook een moderne hal voor evenementen te vinden. Deze plek is de plek in Lissabon voor grote evenementen. Bovendien zijn dit niet de enige bezienswaardigheden in het Parque das Nações. Er is ook een kabelspoor en een klein museum. Dit museum staat bekend als Musea da Ciencia Viva. Het museum bevat allerlei wetenschappelijke objecten.

Buiten vind je ook nog Torre Vasco da Gama. Dit bouwwerk werd geopend als observatietoren. Echter is de Torre Vasco da Gama verbouwd en in 2013 omgetoverd tot een hotel. Hierdoor blijft het Parque das Nações een bruisend gebied voor toeristen en inwoners van Lissabon.

Tot slot is er genoeg te beleven op het Parque das Nações. Er zijn veel restaurants met heerlijk Portugees eten, maar ook kan je naar leuke bars om te genieten van Portugese wijn en muziek.


Verken meer