NIEUW - Bacalhau Tails

Tails Bacalhau

Salinto heeft iets nieuws, bacalhau Tails! Eerder maakten wij al onderscheid in Bacalhau Body & Bacalhau Wings. Maar sinds deze week verkopen wij ook Bacalhau Tails. Echte Portugezen koken graag met bacalhau en weten precies welk deel van de bacalhau zij nodig hebben voor welk gerecht. Om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van de lekkerste stukken Bacalhau proberen wij het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken. De meeste mensen gebruiken enkel Bacalhau Body voor mooie gerechten met vlezige stukken. Bacalhau á Bras wordt bijvoorbeeld vaak gemaakt met Bacalhau Body. Maar wanneer je andere gerechten maakt is het zonde om veel geld te betalen voor bijvoorbeeld Bacalhau Body. Met Bacalhau Wings liet Salinto al zien dat het ook mogelijk is om minder te betalen voor gerechten als Pasteis de Bacalhau. Bacalhau Wings zijn namelijk de vleugels van de Bacalhau en deze zijn dunner dan de middelste stukken (body). Sinds de toevoeging van Bacalhau Tails aan het assortiment van Salinto, kan iedereen voordelig soep maken met daarin heerlijke Bacalhau Tails.

Salinto's Bacalhau

Salinto kiest ervoor om enkel goede kwaliteit te leveren. Daarom maken wij onderscheid in twee verschillende delen van de vis, namelijk Bacalhau Body, Bacalhau Wings en Bacalhau Tails

Bacalhau Body is het dikke middenstuk van de vis. Deze stukken zijn dikker dan de buitenste randen van de vis en zijn hierdoor erg geschikt voor bijvoorbeeld ovengerechten.

Bacalhau Wings zijn de dunnere stukken van de vis. Deze stukken zijn uitermate geschikt voor bijvoorbeeld het maken van Pasteis de Bacalhau.

Bacalhau Tails zijn de staarten van de vis. Deze stukken zijn uitermate geschikt voor bijvoorbeeld het maken van een lekkere soep met Bacalhau.

Bij ieder product is een duidelijke schematische afbeelding te vinden van welke stukken u van de vis ontvangt.

Over Bacalhau

Naast de sardientjes is bacalhau het bekendste Portugese gerecht onder Nederlanders. Toeristen in Portugal willen dan ook graag deze lokale lekkernij proeven. Deze vis is ook wel bekend als gedroogde bacalhau wat vaak stokvis wordt genoemd. Dankzij het drogen en zouten is de vis veel langer houdbaar. Afhankelijk van hoe koel en droog de vis bewaard wordt kan de houdbaarheid van gedroogde kabeljauw oplopen tot een jaar. Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde Portugees rond de zes kilo gedroogde kabeljauw per jaar eet. Van deze zes kilo wordt één derde gegeten in de periode rond kerst. Tachtig procent bestaat uit de gedroogde versie, de overige twintig procent is ingevroren. Bacalhau Body725" img_size="medium"]Bacalhau Wings & Tail726" img_size="medium"

Bacalhau Proces

Om de gedroogde kabeljauw te maken, wordt de vis ontdaan van kop en ingewanden en aan stokken te drogen gehangen. Dit is ook waar de naam stokvis vandaan komt. Dit drogen duurt ongeveer drie maanden en daarna wordt de vis nog verder gedroogd totdat de vis keihard is. Van het originele gewicht is dan slechts 20% over. Voordat de gedroogde kabeljauw gegeten kan worden, moet deze eerst 'gebeukt' worden. Daarbij wordt de droge vis geklopt en gehamerd waardoor deze beter vocht opneemt en malser wordt.

Om de vis zacht te maken moet hij minimaal 36 uur op een koele plaats geweekt worden, waarbij het weekwater om de 6 à 9 uur ververst wordt. Langer laten weken, zo'n 5 dagen, is trouwens nog beter. Hoe langer de vis weekt, des te witter hij wordt. De vis lijkt dan meer op de originele kabeljauw, maar let op, de smaak neemt wel af naarmate het week proces vordert.

Bacalhau Tails bestellen?

Heb je genoten op vakantie van deze Portugese lekkernij en wil je bacalhau gerechten eens zelf thuis bereiden? Dan ben je bij Salinto aan het juiste adres. Wij sturen de gedroogde kabeljauw op want de vis past perfect in een Salinto pakketje.

Klik hier om Bacalhau Body, Wings of Tails te bestellen" 


Verken meer