Madeira Atlantic Festival

Aan het begin van het zomerseizoen vindt het Madeira Atlantic Festival plaats van 3 t/m 24 juni op, waar kan het ook anders, Madeira. Een maand van feest, vuurwerk en muziek. Geloof ons, dit wil je niet missen! Het Madeira Atlantic Festival trekt jaarlijks veel toeristen naar het prachtige eiland toe. In 2002 werd de eerste editie van Madeira Atlantic Festival georganiseerd. Deze eerste keer is tot stand gekomen om de Madeira eilanden meer bekendheid te bezorgen. Dit was niet de enige reden voor het Madeira Atlantic Festival, ook wilde de bevolking een feest om het eiland mee te vieren. Het festival staat vandaag de dag bekend om de muziek en het prachtige vuurwerk. Tijdens het Madeira Atlantic Festival zijn er drie belangrijke onderdelen.

Atlantic Roots Festival

Het Atlantic Roots Festival vindt plaats tijdens het Madeira Atlantic Festival en neemt drie dagen van het grote feest in beslag. Tijdens deze drie dagen wordt er veel muziek gespeeld uit verschillende genres. Een van de redenen voor het Atlantic Roots Festival is om toeristen kennis te laten maken met de muziek uit de regio. Sinds 2016 is er het een en ander aangepast, zo wordt er sindsdien ook modernere muziek gemaakt.

Pyromusical Shows

Tijdens het Madeira Atlantic Festival zijn er iedere zaterdagavond shows te zien met muziek en prachtig vuurwerk. De shows starten om 22.30 uur en duren ongeveer 20 minuten. De show is te bekijken vanuit de haven van de stad Funchal. Op de laatste zaterdag van het Festival vindt er bovendien een indrukwekkende vuurwerkshow plaats. Op deze dag strijden lokale bedrijven om de prijs voor het mooiste vuurwerk. De winnaar wordt hierbij bepaald door het aanwezige publiek.

Regional Arts Week

In de Regional Arts Week laten zo'n 4.000 scholieren hun artistieke kunsten zien. De scholieren maken verschillende dingen op school of laten hun talenten zien in het theater. Kunst staat centraal en daarom wordt ook de traditionele Madeira dans opgevoerd. Alle 4.000 scholieren komen van scholen uit de omgeving en krijgen les op basisscholen en middelbare scholen. Enkele weken voorafgaand aan Madeira Atlantic Festival gaan alle scholieren van start met de voorbereidingen om een prachtig spektakel neer te zetten in de speciale Regional Arts Week!Ben jij aanwezig bij het Madeira Atlantic Festival? Meld je dan aan voor het speciale Facebook evenement van Visit Madeira om op de hoogte te blijven! Klik hier voor het Facebook evenement.

Locatie Madeira Atlantic Festival


Verken meer