JOSÉ Gourmet, Portugese blikvangers

Gourmet jose

Nieuw in Nederland, traditionele Portugese producten om mee te nemen in handige blikjes. JOSÉ Gourmet staat voor kleinschalige, traditionele producten met een eerlijke prijs. Bij dit Portugese bedrijf wordt er niet geproduceerd, maar geselecteerd. Alle producten zijn kleine kunstwerkjes van binnen, maar ook van buiten. De blikjes zijn namelijk vormgegeven door kunstenaars.

Het verhaal van JOSÉ Gourmet

Achter de prachtige blikjes van JOSÉ Gourmet gaat een heel verhaal schuil. Adriano Ribeiro, eigenaar van JOSÉ Gourmet en ex-piloot, had tijdens zijn reizen vaak last van heimwee. Deze heimwee richtte zich voornamelijk op het heerlijke Portugese eten. Hierdoor ontstond het idee om de Portugese specialiteiten in te blikken zodat hij zijn lekkernij overal mee naartoe kon nemen.

Blikjes

JOSÉ Gourmet presenteert een fijne selectie van vis en zeevruchten in zeer fraai vormgegeven blikjes. De prachtig vormgegeven blikjes, zijn ontworpen door verschillende kunstenaars. Onder toeziend oog van ontwerper Luis Mendonça is ervoor gezorgd dat de producten de aandacht trekken die deze verdienen. De verpakking wordt gezien als een feestelijke uitnodiging voor het feestje in het blikje. Bij JOSÉ Gourmet mag men het blikje daadwerkelijk beoordelen op de buitenkant, want de binnenkant is in dit geval net zo bijzonder!

Assortiment

Het assortiment is breed, van olijfolie tot jam tot vis. De kwaliteit van JOSÉ Gourmet staat voorop, daarom wordt er rekening gehouden met de seizoenen. De vis wordt bijvoorbeeld alleen gevangen in het seizoen die voor de vissoort het beste is. Zo worden ook het fruit en de olijven geplukt in het perfecte seizoen, wanneer deze op de piek van hun smaak zijn. De traditionele smaken van JOSÉ Gourmet worden gecombineerd met moderne aspecten. Bijvoorbeeld de olijfolie van bomen die meer dan een eeuw oud zijn, maar dan met hete pepers of rozemarijn als twist. JOSÉ Gourmet zorgt ervoor dat kleinschalige traditionele producenten een eerlijke prijs voor hun producten krijgen. Deze producten worden vervolgens verwerkt tot kleine kunstwerkjes. De vis is gecertificeerd en alle overige producten zijn grotendeels biologisch geproduceerd.

Salinto

Sinds 2016 is Salinto gestart met haar missie. Een missie om Portugal naar Nederland te halen in de vorm van heerlijke wijnen, bacalhau en andere delicatessen. Het assortiment van Salinto is breed en blijft zich uitbreiden in zowel food als non-food producten.

Verken meer