Gezouten kabeljauw: een Portugese delicatesse

Gezouten Kabeljauw

Kabeljauw is een zeer populaire vis, die niet alleen in Nederland maar ook in andere Europese landen veel gegeten wordt. Hij komt grotendeels voor langs de kust van Groenland en Noord Amerika, tot aan de westkust van Portugal. In dit Zuid Europese land wordt hij vaak gezouten gegeten.

De meeste mensen in Nederland kiezen voor de verse kabeljauw vanwege de makkelijke bereiding, smaak en aanbod. Maar ook gezouten is deze vis een delicatesse. Vooral in Portugal is de gezouten kabeljauw erg populair en voor Nederlandse toeristen die Portugal hebben bezocht is het dan ook een bekend gerecht. Waar in Spanje de Serrano ham overal hangt zijn het in Portugal grote stukken kabeljauw filets die in cafetaria en eetcafe’s hangen. De gezouten kabeljauw wordt ook wel Klipvis of Bacalhau genoemd. Portugezen zijn zo gek hierop dat er zelfs een kookboek bestaat met duizend recepten om deze gezouten kabeljauw te bereiden. De twee meest gegeten recepten zijn echter de Bacalhau á Brás en Pastéis de Bacalhau.

Gezouten kabeljauw is in Nederland onder de naam bakkeljauw, bacalhau, bacalao, morue of gewoon zoutevis te koop. De vis moet 12 tot 24 uur weken voordat het verwerkt en bereid kan worden. Dikke stukken kabeljauw hebben 24 uur weektijd nodig, dunnere stukken 12 uur.

Heb je genoten op vakantie van deze Portugese lekkernij en wil je deze gezouten kabeljauw gerechten eens zelf thuis bereiden? Bestel deze dan in onze webwinkel! De bacalhau is afkomstig van de Noorse zee en van de hoogste kwaliteit. De vis wordt rechtstreeks vanuit het viswerkingsbedrijf verpakt in Salinto verpakking, heeft een Europees keurmerk en voldoet aan alle wettelijke eisen omtrent hygiëne. Omdat de kabeljauw gezouten en gedroogd is kan deze met de post verstuurd worden. Na ontvangst kunt u de bacalhau meer dan een jaar in de koelkast bewaren. Op elke verpakking staat uiteraard een ten minste houdbaar tot datum.

Bestel gezouten kabeljauw in onze webwinkel" link="url:https%3A%2F%2Fsalinto.nl%2Foverige%2Ffood%2Fbacalhau.html|title:gezouten%20kabeljauw%20kopen||"


Verken meer