Cozido à portuguesa

Portugese Codizo <

Cozido à portuguesa Worst en vlees met groente op zijn Portugees Het recept komt oorspronkelijk uit het Trás-os-Montes gebied, maar wordt inmiddels door alle Portugezen gegeten. Of je bent vegetariër dat kan natuurlijk ook.Trás-os-Montes altijd met carnaval gegeten. Mijn vader noemde het altijd Portugese hutspot en als ik de geur van dit heerlijke gerecht ruik, dan denk ik meteen aan die gezellige familiedagen in Portugal. Het gerecht ziet er eenvoudig uit maar wordt door alle lagen van de bevolking enorm gewaardeerd. En hoe meer worst erin gedaan hoe beter!

Ingrediënten

500 g runderschenkel 500 g kip 300 g rijst 350 g varkenskrabbetjes 150 gram ontbijtspek of gezouten varkensvlees 100-150 g morcela 150 g chouriço 2 farinheira’s Eventueel 1 varkensoor 1 groene kool 8 middelgrote wortelen 8 middelgrote aardappels 4 middelgrote meirapen

Bereiding Cozido á Portugese voor 6 tot 8 personen

Als je gezouten vlees zoals spek gaat gebruiken zorg dan wel dat je deze van tevoren weekt. De smaak van de worsten en chouriço moet bij Cozido overheersen.
  • Zet een grote pan op het vuur en vul deze met de worsten en water. Zorg dat de worsten net een vingerkootje onder water staan. Het schuim dat vrijkomt haal je weg.
  • Het vlees dat eerder gaar is haal je eerder uit de pan en leg je apart.
  • Als alle vlees uit het water gehaald is, kook je de groenten in hetzelfde vocht. Je kunt de groenten in grote stukken snijden en zoals je gewend bent zullen deze rond de 25 minuten gaar zijn. Haal ze daarna uit de pan.
  • Op dit moment heb je waarschijnlijk iedereen watertandend naar de keuken gelokt :-) Stuur ze weg en concentreer je!
  • Haal voor de rijst 2,5 keer de hoeveelheid aan water uit de pan en kook hier de rijst in tot deze gaar is.
  • Als de rijst gaar is, houdt je deze apart en warm en doe je het vlees en groenten weer terug in de pan tot alles weer warm is.
Schep een berg rijst in het midden van de schaal en leg de diverse soorten worst eromheen. In een aparte schaal doe je de groenten en vlees met wat bouillon uit de pan. Sumol erbij voor de kinderen en voor jezelf en familie een lekker wijntje voor vrienden en familie! Ik wens jullie een hele gezellige middag met familie en\of vrienden en wij zien de foto's graag op Facebook tegemoet!

Klik hier voor onze chouriço en andere Portugese worsten van de beste leveranciers." align="center" link="url:https%3A%2F%2Fsalinto.nl%2Feten%2Fportugese-producten%2Fportugese-worst|title:portugese%20worst|target:%20_blank|"


Verken meer