Coming soon: Italiaanse producten bij Salinto!

Je kent Salinto al van alle heerlijke Portugese producten. Omdat er veel Italianen zijn die bij ons Bacalhau en andere lekkere producten bestellen, hebben wij besloten ook Italiaanse producten te gaan verkopen! Benieuwd naar wat je kan verwachten? Lees dan verder!

Geschiedenis

Italianen komen al voor eeuwenlang naar Nederland. Ze kwamen als individu, op eigen gelegenheid. Banen als bankiers, klussers, instrumentmakers of ijsmakers waren gebruikelijk voor de Italianen. Dit veranderde dat na de Tweede Wereldoorlog; er werden grote groepen arbeiders naar Nederland gehaald om te werken in de industrie, hoogovens en de mijnen. Hierdoor kwamen ook veel Italianen die werkeloos waren naar Nederland om te werken in die takken. Hiervan zijn een deel daarna weer teruggegaan naar Italië, maar ook een flink aantal gebleven. Tegenwoordig komen Italianen vaak naar Nederland voor tijdelijke doelen. Bijvoorbeeld om te studeren of om zich te ontwikkelen als kunstenaar. Desondanks wonen er op het moment rond de 50.000 Italianen in Nederland. Ze zijn goed geïntegreerd; ze trouwen hier en bouwen hun eigen bestaan op. De invloed van de Italiaanse immigranten is lastig in te schatten. Maar tal van woningen, terrassen en openbare gebouwen zijn gebouwd door de Italianen. Daarnaast niet te vergeten dat pizzeria’s en ijssalons een bekend begrip is geworden. Er is ook een project opgezet om de Italiaanse immigratie beter in beeld te brengen. Hier wordt gekeken naar de bijdrage van Italianen aan de Nederlandse economie, cultuur en geschiedenis. Dit gebeurt met behulp van tentoonstellingen, culturele evenementen, lezingen en het uitbrengen van publicaties en documentaires.2147" img_size="full"]2146" img_size="full"

Producten

We zullen, net als met de Portugese producten, veel verschillende producten aanbieden. Zoals pasta's, sausen, wijnen, bieren en nog veel meer! Hou de categorie Italië in de gaten voor alle nieuwe Italiaanse producten. Maar wat zijn nou eigenlijk typisch Italiaanse producten? De Italiaanse keuken is uitgebreid, gebruikt veel natuurlijke producten en smaakt heerlijk! Om wat inspiratie op te doen staat hieronder de beste en lekkerste producten uit Italië! Pasta Pasta bestaat al eeuwenlang. De herkomst ervan is niet duidelijk. Een van de verhalen is dat Marco Polo in de 13e eeuw pasta heeft meegenomen naar Italië tijdens zijn reis naar Azië. Een ander verhaal is dat een variant van dit gerecht al in Italië werd gegeten in de tijd van de Etrusken en de Romeinen. Uiteindelijk is pasta toen in Azië beland en heeft Marco Polo het ‘herontdekt’ en heeft het mee terug genomen naar het land van herkomst, Italië dus. Er zijn veel verschillende soorten pasta's. Eigenlijk zijn alle soorten onder te verdelen in drie categorieën: lange, korte en gevulde pasta. Pizza In Naples is de pizza ontstaan, maar is inmiddels al wereldwijd bekend. Maar de pizza was niet altijd zoals we hem kennen. Vroeger dachten Italianen dat tomaten giftig waren, pas rond de 18e - 19e eeuw werd de pizza met tomaten belegd. Innovatieve boeren uit Napoli waren de eerste bewoners van Italië die tomaten gebruikten bij de bereiding van het eten. Sindsdien is de Italiaanse keuken nooit meer hetzelfde geweest. Pizza kan je ook heel gemakkelijk thuis maken. Daarnaast zijn er ontzettend veel mogelijkheden waarmee je de pizza kan beleggen. Hierdoor is geen een pizza hetzelfde. Risotto Een van de traditionele gerechten uit Italië is Risotto. De specialiteit komt uit het Lombardije, in het noorden van Italië. Leuk weetje: de naam risotto komt van het woord 'riso', dit betekent rijst. Rijst wordt wereldwijd het meest gebruikt van alle graansoorten, maar de bereidingswijze van risotto is wel typisch Italiaans. In het hele land wordt dezelfde bereidingswijze gehanteerd, alleen de textuur waarmee de risotto op tafel wordt gezet verschilt per regio. Vleeswaren Om meerdere vleeswaren staat Italië bekent, het is deel van de cultuur. Verschillende regio's komen met verschillende herkenbare vleeswaren. Zoals Parmaham, Salami, Mortadella, Pancetta, Prosciutto di San Danielle en Bresaola. Naast deze geweldige producten heeft Italië ook nog veel meer te bieden. Zoals truffels, Gnocchi, pesto, olijfolie, Balsamico en nog veel meer! Dit alles en meer staat binnenkort op Salinto. Dus hou de website in de gaten!2145" img_size="full"

Verken meer