Chapitô à Mesa & y Restô

Afgelopen weekend was ik (Sabine) naar Lissabon om te genieten van alles wat deze prachtige stad te bieden heeft. Na veel zoeken had ik de leukste restaurants, bars en koffietentjes gevonden. Een van deze pareltjes is Chapitô à Mesa & y Restô. In dit artikel deel ik mijn ervaringen en geef ik tips voor een bezoekje aan Lissabon! Wanneer je voor het eerst in Lissabon bent ga je uiteraard op ontdekkingstocht, zo gingen wij dat ook. Alle toeristische trekpleisters moesten wij zien en daarom kon Castelo de São Jorge niet uitblijven. Onderweg naar Castelo de São Jorge kwamen wij Chapitô tegen in een van de kleine straatjes rondom het kasteel. Vanaf de buitenkant lijkt het een gewoon restaurant, maar wanneer je door het bijbehorende winkeltje loopt, zie je dat het veel meer dan dat is!

Chapitô à Mesa

Je komt binnen via de trap die je naar het beneden gelegen terras brengt. Vanuit hier zie je allerlei gezellige kunstwerken die het interieur bijzonder maken. Toen wij er waren was het redelijk druk, maar er waren nog een aantal plekjes vrij.Wij kwamen om een drankje te drinken na het bezoek aan Castelo de São Jorge. Echter zagen de hapjes er zo lekker uit dat wij het niet konden laten om iets te bestellen van de menukaart! De menukaart is gevuld met allerlei lekkere kleine hapjes, maar ook met voor-, hoofd- en nagerechten.Het is in Portugal gebruikelijk om rond de lunch lekker een flesje wijn of iets anders met alcohol te nuttigen, dus daar deden wij gewoon aan mee met een heerlijke cocktail. Wanneer je aan de rechterkant van het restaurant zit, heb je een prachtig uitzicht over Lissabon (aanrader!!). Ook kan je ervoor kiezen om op het gezellige binnenplaatsje te zitten, maar wij zaten toch liever op een plekje met uitzicht over de stad. width="2/3"] interval="5" images="1049,1050,1046,1047,1048,1055" img_size="full"] width="1/6"

Chapitô y Restô

In de avond gingen wij ergens een hapje eten. Ik had al een leuk restaurant gevonden, maar jammer genoeg bleek deze gesloten te zijn. Dit restaurant bevond zich ook rondom Castelo de São Jorge en daarom besloten wij even te kijken bij Chapitô à Mesa voor het diner. Wij hadden die middag zo genoten van onze drankjes en hapjes dat het ons een goed idee leek om hier te gaan eten.Eenmaal aangekomen bij het restaurant zat het al propvol. Een vriendelijke jongen vertelde ons dat er beneden bij Chapitô à Mesa geen plek was, maar boven bij Chapitô y Restô wel. Wij wisten niet eens van het bestaan van Chapitô y Restô af. Een vrouw kwam naar ons toe om ons naar boven te begeleiden en zij vertelde ons dat het zeer uitzonderlijk is dat er een plekje in Chapitô y Restô vrij was, en dat op zaterdagavond!Wij kwamen boven en keken onze ogen uit, een panoramisch uitzicht en gezellige warme sfeer! Er werd ons uitgelegd dat de bovenverdieping wat chiquer en daarmee duurder is dan beneden, uiteindelijk vonden wij dat wel meevallen; het eten was fantastisch! Een heerlijk stuk vlees, lekkere wijn en goede service. width="2/3"] interval="5" images="1059,1062,1061,1063,1060" img_size="full"] width="1/6"

Extra informatie

Belangrijk om te weten is dat er een verschil is tussen boven en beneden. Beneden is meer een soort café/restaurant (Chapitô à Mesa) en boven is echt een restaurant met nettere tafels en een wat luxere menukaart (Chapitô y Restô). Het gebouw is een voormalige gevangenis, hier zijn soms nog dingen van terug te zien in het interieur. Indien je het vriendelijk vraagt kan je een rondleiding krijgen zodat je alles kan zien! Reserveren is zeker aan te raden gezien het gebruikelijk is dat Chapitô is volgeboekt. Op mooie dagen zit je heerlijk in het zonnetje, of kan je juist in de schaduw genieten van al het lekkers wat Chapitô te bieden heeft.

Locatie Chapitô à Mesa & y Restô


Verken meer