Champignons in Portsaus
Heerlijke champignons in portsaus. Ideaal als bijgerecht maar ook zeker niet misplaatst als voorgerecht. Lees hier het makkelijke recept en zet in slechts tien minuten een heerlijk voor-/bijgerecht op tafel!
Ingrediënten
2 tot 3 eetlepels rode port 1 theelepel Worcestershire saus 15 eetlepels water 15 eetlepels runderbouillon 100 gram kastanjechampignons 2 theelepels boterBereiding Champignons in portsaus voor 2 personen
Dit recept voor champignons in portsaus is bedoeld als bijgerecht voor twee personen. Indien gewenst kan dit gerecht ook worden opgediend als voorgerecht, hierbij raden wij aan om een lekker stokbroodje erbij te serveren. Het gerecht is gemakkelijk te maken en binnen ± 10 minuten klaar.- Maak onderscheid in kleine en grote champignons, de grote champignons snijd je in tweeën en de kleine champignons laat je heel.
- Smelt de boter in de pan en voeg vervolgens de champignons eraan toe.
- Bak de champignons mooi bruin en voeg de andere ingrediënten toe aan de pan.
- Wanneer alle ingrediënten in de pan liggen, laat je het geheel zachtjes pruttelen zonder deksel.
- Zorg ervoor dat het vocht wat is geslonken en is ingedikt. Wil je de saus nog dikker? Gebruik dan wat maïzena om het geheel aan te zetten.