Cascais

Niet ver buiten Lissabon vind je het kleine vissersdorpje Cascais. Dit dorpje is een onderdeel van een van de rijkste gemeentes van heel Portugal. En je raad het al, hier valt genoeg te zien!

Dat Cascais tot een van de rijkste gemeentes hoort komt doordat het een van de favoriete vakantieplekken was (en nog steeds is) van de koninklijke families. Vele adelijke families kwamen naar het dorp toe en vierden hier de vakantie.

Een groot deel van het dorpje is in 1755 verwoest door een aardbeving. Echter is het bekende Santa Marta fort nog blijven staan. Dit kleine fort vind je naast de grote blauw met witte vuurtoren. Het fort is nog steeds te bezoeken en in Cascais staat het bekend als het meest luxe landhuis van het hele dorp.

Wanneer je een bezoek aan Cascais brengt, raden we je aan om aan het einde van de middag langs de haven te gaan. Hier komen de vissers binnen met hun vangst en vervolgens sorteren zij de vis in de vishal. Vanuit daar wordt de vis naar alle restaurants in het dorpje vervoerd. Wil je genieten van zo'n lekker vers visje? Neem dan plaats op een van de terrasjes in het dorp en geniet van de echte Portugese keuken.


Verken meer