Carreiros do Monte

Monte do Carreiros

In Madeira bevindt zich sinds 1850 een bijzondere toeristische attractie, Carreiros do Monte. Al meer dan honderd jaar worden de sledes gebruikt als vervoermiddel van de berg af. Echter zijn het vandaag de dag veel toeristen die gebruikmaken van de sledes. De sledes zijn gemaakt van riet en hout en bieden plaats voor twee personen. Echter is het ook mogelijk om met drie personen van de heuvel te gaan. Het riet en hout is in elkaar gevlochten en handgemaakt. Iedere slede wordt aangedreven door twee Carreiros. Dit zijn de bestuurders van de sledes. De Carreiros zijn gekleed in witte kleding met een hoed van stro. De Carreiros dragen speciale schoenen waarmee zij de slede kunnen besturen. De laarzen van de Carreiros dienen namelijk als remmen. Met een ritje in de slede begeef je je van Monte naar Funchal in ongeveer 10 minuten. Deze afstand bedraagt ongeveer 2 kilometer. De rit zorgt voor spanning en sensatie bij veel toeristen.

Kosten Carreiros do Monte

De kosten van een rit met de slede zijn gebaseerd op het aantal personen. Volgens de website van Carreiros do Monte worden de volgende prijzen gehanteerd.
  • 1 persoon, 25 euro
  • 2 personen, 30 euro
  • 3 personen, 45 euro
Tip van Salinto: Ga naar Monte (boven) met de kabelbaan en gebruik de Carreiros do Monte om terug naar Funchal (beneden) te gaan.

Verken meer