Bifes de Atum

Atum de Bifes

Voor deze Bifes de Atum zijn verschillende soorten benamingen en variaties in Portugal. Dit is dan ook een echt Portugees gerecht. Wij vinden het heerlijk met bijvoorbeeld verse groenten en gerookte aardappels. Ook kan je de tonijn vervangen door bacalhau of zalm.

Ingrediënten

4 tot 8 moten verse tonijn 2 tot 3 uien Olijfolie In de marinade: 1 dl azijn 2 teentjes knoflook uit de knijper 2 laurierblaadjes peper, zout

Bereiding Bifes de Atum voor 4 personen

Om ervoor te zorgen dat je in een keer aan de slag kan is het van belang om een aantal voorbereidingen te treffen voordat je begint. Belangrijk is dat de marinade drie uur moet staan om goed op smaak te komen, hier begin je dus mee. Meng de azijn met de geknepen knoflook en verkruimel de laurierblaadjes. Voeg tot slot nog wat peper en zout naar eigen smaak toe. Meng dit alles tot een marinade. Leg vervolgens de moten tonijn gedurende drie uur in de marinade. Wanneer je alles voor de marinade klaar hebt kan je vast beginnen met het snijden van de uien. De uien snijd je in ringen. Als al je ingrediënten zijn voorbereid kunnen de tonijnmoten uit de marinade (wel na 3 uur natuurlijk). Let op, bewaar de marinade voor later! Wanneer je de tonijnmoten na drie uur marineren eruit haalt, droog je deze goed af met een stuk keukenpapier. Bak vervolgens de tonijnmoten in een koekenpan met olijfolie. Wanneer de tonijnmoten mooi bruin gebakken zijn, leg je deze opzij. Vervolgens fruit je de uienringen in de pan en leg je de tonijn terug in de pan met de uien. Giet vervolgens de resterende marinade bij de tonijn en ui. Pak een deksel en laat het geheel gedurende tien minuten zacht koken met deksel op de pan. Indien gewenst kan je er gekookte aardappels of verse groenten bij serveren. Ook is het mogelijk om de tonijn te vervangen door bacalhau of zalm. Wij van Salinto raden aan om een lekker glas volle rode wijn bij dit gerecht te serveren.

Tips om het af te maken!

Opdienen kan in Portugese stijl met de schalen en borden van Salinto. In ons assortiment zijn allerlei verschillende soorten aardewerk schalen en borden te vinden. Bekijk hier het assortiment. Om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van een Portugese maaltijd hebben wij heerlijke wijnen in het assortiment. Ook is er aan de mannen gedacht die liever bier drinken. En de kinderen kunnen natuurlijk niet vergeten worden met een heerlijk flesje, glas of blikje Sumol. Alvast eetsmakelijk! Wij zien de foto's graag op onze Facebook tegemoet!Klik hier voor alle etenswaren in het assortiment van Salinto"

Verken meer