Bacalhau Salade van Elisabeth

Salade Bacalhau

Een heerlijke salade met bacalhau als bijgerecht. Dit recept voor Bacalhau Salade is gebaseerd op vier personen maar kan eventueel worden bereid voor meer personen. Deze Bacalhau salade is volgens het recept van Elisabeth Sterk.

Ingrediënten

250 g bacalhau 500 g vastkokende aardappelen 5 hardgekookte eieren 1 grote vleestomaat 2 rode uitjes 1 bos bosuitjes Halve rode paprika Halve gele paprika Verse koriander Verse platte peterselie Zwarte ontpitte olijven Scheutje olie en azijn

Bereiding Elisabeth's Bacalhau Salade voor 4 personen

Om te beginnen dien je een aantal producten voor te bereiden. Zorg ervoor dat de bacalhau 24 uur lang ontzout in water. Let wel op dat je het water iedere zes uur ververst. Daarnaast is het handig om de olijven in ringetjes te snijden. Wanneer je al deze handelingen hebt uitgevoerd kan je beginnen met de bereiding.
  • Kook de aardappelen (beet)gaar en snij deze in blokjes.
  • Kook de Bacalhau gaar in ongeveer 10 minuten. Laat de bacalhau vervolgens goed afkoelen en fileer deze daarna heel minutieus.
  • Kook de eieren (hard) en pel deze. Vervolgens kan je deze in stukjes snijden, de stukjes kan je zo groot maken als je zelf wil.
  • Snij de paprika's, ui, tomaat en bosui tot fijne stukjes.
  • Doe de aardappelen in een grote bak of schaal waarin je de salade wil serveren.
  • Schenk een klein beetje olie en azijn over de aardappelen en meng alles met elkaar. Hiervoor kun je het beste je handen gebruiken zodat de aardappelen niet kapot gaan.
  • Voeg vervolgens de overige gesneden groenten, ei en bacalhau toe aan de aardappelen in de schaal.
  • Meng alles wat in de schaal ligt door elkaar, met je handen is hierbij aan te raden.
  • Top het geheel af met de heerlijke olijven, koriander en peterselie voor een prachtig resultaat.

Tips om het af te maken!

Opdienen kan in Portugese stijl met de schalen en borden van Salinto. In ons assortiment zijn allerlei verschillende soorten aardewerk schalen en borden te vinden. Bekijk hier het assortiment. Om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van een Portugese maaltijd hebben wij heerlijke wijnen in het assortiment. Ook is er aan de mannen gedacht die liever bier drinken. En de kinderen kunnen natuurlijk niet vergeten worden met een heerlijk flesje, glas of blikje Sumol. Alvast eetsmakelijk en geniet van dit heerlijke recept van Elisabeth! Wij zien de foto's graag op onze Facebook tegemoet!Klik hier voor het bacalhau assortiment van Salinto" Dit heerlijke recept is bedacht door Elisabeth Sterk. Heb jij ook zo'n lekker recept? Laat het ons dan weten en stuur ons een bericht op Facebook of via het blog!

Verken meer