Bacalhau Salade van Elisabeth
Een heerlijke salade met bacalhau als bijgerecht. Dit recept voor Bacalhau Salade is gebaseerd op vier personen maar kan eventueel worden bereid voor meer personen. Deze Bacalhau salade is volgens het recept van Elisabeth Sterk.
Ingrediënten
250 g bacalhau 500 g vastkokende aardappelen 5 hardgekookte eieren 1 grote vleestomaat 2 rode uitjes 1 bos bosuitjes Halve rode paprika Halve gele paprika Verse koriander Verse platte peterselie Zwarte ontpitte olijven Scheutje olie en azijnBereiding Elisabeth's Bacalhau Salade voor 4 personen
Om te beginnen dien je een aantal producten voor te bereiden. Zorg ervoor dat de bacalhau 24 uur lang ontzout in water. Let wel op dat je het water iedere zes uur ververst. Daarnaast is het handig om de olijven in ringetjes te snijden. Wanneer je al deze handelingen hebt uitgevoerd kan je beginnen met de bereiding.- Kook de aardappelen (beet)gaar en snij deze in blokjes.
- Kook de Bacalhau gaar in ongeveer 10 minuten. Laat de bacalhau vervolgens goed afkoelen en fileer deze daarna heel minutieus.
- Kook de eieren (hard) en pel deze. Vervolgens kan je deze in stukjes snijden, de stukjes kan je zo groot maken als je zelf wil.
- Snij de paprika's, ui, tomaat en bosui tot fijne stukjes.
- Doe de aardappelen in een grote bak of schaal waarin je de salade wil serveren.
- Schenk een klein beetje olie en azijn over de aardappelen en meng alles met elkaar. Hiervoor kun je het beste je handen gebruiken zodat de aardappelen niet kapot gaan.
- Voeg vervolgens de overige gesneden groenten, ei en bacalhau toe aan de aardappelen in de schaal.
- Meng alles wat in de schaal ligt door elkaar, met je handen is hierbij aan te raden.
- Top het geheel af met de heerlijke olijven, koriander en peterselie voor een prachtig resultaat.