Bacalhau Salade

Salade van Bacalhau

Bacalhau salade met sinaasappel en olijven

Deze heerlijke bacalhau salade maak je in een handomdraai. De lekkerste bacalhau, olijven en olijfolie bestel je eenvoudig op https://salinto.nl

Bacalhau salade voorbereiding

Laat de bacalhau body 36 tot 48 weken en ververs het water regelmatig ( 3 á 4 uur). Proef of de bacalhau een hele lichte zoute smaak heeft. Dan is deze goed.
width="2/3"]

Bacalhau salade voorbereiding

STAP 1 Voeg aan de olijfolie de knoflook, de olijven en lente ui toe en vervolgens nog een snufje peper. Laat dit olijfolie mengsel even staan. STAP 2 Bak heel kort ongeveer 4 tot 6 minuten de bacalhau in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Laat de bacalhau afkoelen en pluk deze in mooie stukjes en let op de graatjes! STAP 3 Snijd de sinaasappel in mooie partjes en leg deze samen met de bacalhau in een kom. Voeg hier het olijfolie mengsel en de olijven aan toe. Meng dit voorzichtig door elkaar. Je kunt het beste schudden. STAP 4 De salade kun je vervolgens garneren met de hardgekookt eieren, een takje tijm en dille. Drink hier een lekker vinho verde of witte wijn bij. Deze zijn volop te vinden op https://salinto.nl Bom proveito / Buon Appetito / Buen Provecho / Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 1/4 kop (60 ml) extra vierge olijfolie, plus een beetje extra voor in de koekenpan.
  • 2 rijpe grote sinaasappels (geen pers)
  • 1 lente-ui of salade ui, in dunne plakjes gesneden
  • 1/2 teentje knoflook
  • 2 hardgekookte eieren, geschild en in de lengte in vieren gedeeld.
Heb jij ook een lekker recept met Bacalhau of andere Portugese delicatessen? Laat het ons weten in de reacties!

Verken meer