Bacalhau Pasteitjes met Portugese Boter Kaas
Bacalhau Pasteitjes met Portugese Lepelkaas
Bacalhau Pasteitjes met Lepelkaas
Stap 1
Kook de aardappels gaar in 25-30 min. Verwijder de graten en het vel van de ontzoute bacalhau, nu kun je de vis fijn hakken met een hakmes.
Stap 2
Pureer de aardappels met een pureeknijper of een roerzeef. Bak ondertussen de ui in olijfolie. Meng dit met de gepureerde aardappels en bacalhau, voeg hier wat peper en zout aan toe.
Stap 3
Meng het aardappel-vismengsel naar smaak met fijngehakte peterselie. Voeg vervolgens de eieren toe en kneed alles goed door. De mix is klaar, er kunnen nu quenelles, ovaalvormige balletjes, van gevormd worden. Doe dit door middel van twee lepels. Eventueel licht paneren.
Stap 4
Frituur de quenelles op 180°C mooi goudbruin. Je kunt de quenelles ook in koekenpan bakken met wat extra olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en open de pasteitjes aan één kant en vul deze met boter kaas. Serveer dit met peterselie en zwarte peper.
Serveertip De Pastéis de Bacalhau kun je zowel warm als koud serveren. Kijk in onze shop voor mooie handgemaakte Portugese aardewerken schalen, hiermee geef je een extra mediterrane touch aan dit heerlijke gerecht. De Pastéis de Bacalhau zijn heerlijk met een glas witte of groene wijn of een koel glas droge rosé.
Veel kookplezier en Bom preveito!
– Team Salinto
Ingrediënten
- 300 g Bacalhau
- 300 g kruimige aardappel
- 1 grote ui, gesnipperd
- Olijven olie
- Zout en peper
- Peterselie
- 4 eieren