Bacalhau Pasteitjes met Portugese Boter Kaas

Pasteitjes met Bacalhau

Bacalhau Pasteitjes met Portugese Lepelkaas

width="2/3"]

Bacalhau Pasteitjes met Lepelkaas

Stap 1

Kook de aardappels gaar in 25-30 min. Verwijder de graten en het vel van de ontzoute bacalhau, nu kun je de vis fijn hakken met een hakmes.

Stap 2

Pureer de aardappels met een pureeknijper of een roerzeef. Bak ondertussen de ui in olijfolie. Meng dit met de gepureerde aardappels en bacalhau, voeg hier wat peper en zout aan toe.

Stap 3

Meng het aardappel-vismengsel naar smaak met fijngehakte peterselie. Voeg vervolgens de eieren toe en kneed alles goed door. De mix is klaar, er kunnen nu quenelles, ovaalvormige balletjes, van gevormd worden. Doe dit door middel van twee lepels. Eventueel licht paneren.

Stap 4

Frituur de quenelles op 180°C mooi goudbruin. Je kunt de quenelles ook in koekenpan bakken met wat extra olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en open de pasteitjes aan één kant en vul deze met boter kaas. Serveer dit met peterselie en zwarte peper.

Serveertip De Pastéis de Bacalhau kun je zowel warm als koud serveren. Kijk in onze shop voor mooie handgemaakte Portugese aardewerken schalen, hiermee geef je een extra mediterrane touch aan dit heerlijke gerecht. De Pastéis de Bacalhau zijn heerlijk met een glas witte of groene wijn of een koel glas droge rosé.

Veel kookplezier en Bom preveito!

– Team Salinto

Ingrediënten

Extra: roerzeef/pureeknijper, frituurpan en keukenpapier
Heb jij ook een lekker recept? Laat het ons weten in de reacties!

Verken meer