Bacalhau al ajoarriero

 ajoarriero gemaakt van Bacelhau

Het overheerlijke recept voor Bacalhau al ajoarriero is al heel lang bekend in Portugal. Dit gerecht is niet heel moeilijk om te maken, maar heerlijk om te serveren voor een feestdag.

Ingrediënten

500 gram bacalhau 1 blik gepelde Italiaanse tomaten 1 rode paprika 1 groene paprika 4 teentjes knoflook 1 ui 1 Spaanse peper peterselie zout (naar eigen inzicht)

Bereiding Bacalhau al ajoarriero

  • Week de bacalhau in water en zorg ervoor dat deze helemaal onder water staat. Dit weken duurt 1 a 2 dagen maar zorg er wel voor dat je het water 1 tot 2 keer per dag verschoont.
  • Blend of prak de gepelde even zodat de stukken tomaat wat kleiner worden.
  • Snijd de ui, rode paprika en groene paprika in stukjes en bak deze in een laagje olijfolie op een zacht vuur gedurende ongeveer 10 minuten.
  • Terwijl de groenten worden gebakken, doe je de gepelde knoflook en gesnipperde spaanse perper (zonder pitjes) in een andere pan met een goede scheut olijfolie. Bak op middelmatige temperatuur tot de knoflook goudbruin begint te worden. Voeg de bacalhau body toe met de schil erbovenop en bak 8 minuten,om en om op laag vuur, verwijder de vis en draai de braadpan uit en bewaar de olie met de knoflook erin totdat deze is afgekoeld.
  • Voeg de tomatensaus en het Chouriço vlees toe aan de groenten en bak 5 minuten op laag vuur en schakel deze uit.
  • Bereid een pilpil voor als de olie met de knoflook koud is. Dit doe je door de braadpan te schudden, met cirkelvormige bewegingen tot de gelatine van kabeljauw, die is achtergebleven in de olie geblend wordt tot een witachtige saus
  • Maak de bacalhau schoon en voeg de stukken toe aan de witte saus.
  • Als laatste voeg je de groente saus toe en verwarm je het geheel nog even. Snipper er peterselie over en je hebt een Paasgerecht om van te watertanden.
Eet dit Portugese gerecht met heerlijk Italiaans brood fornai da sempre digesu verkrijgbaar in onze webwinkel.Op de site van Salinto kun je nog veel meer Portugese producten vinden zoals lekkere wijnen voor bij dit gerecht. Maar heb jij Bacalhau al ajoarriero al een keer gemaakt? laat het ons gerust weten en wie weet delen we jouw variant wel op onze Facebook of blog.

Verken meer