8x leuk in Lissabon!

Activiteiten Lissabon

Lissabon is een prachtige stad en er is ontzettend veel te doen. Daarom zetten wij van Salinto een speciaal rijtje voor je klaar met dingen die je echt gezien moet hebben bij een bezoek aan Lissabon! Hieronder 8x leuk in Lissabon!

Torre de Belém

Vernoemd naar de aangrenzende wijk is Torre de Belém een prachtige hotspot. Vanaf het gebouw heb je een prachtig uitzicht over rivier de Taag. De toren is in 1515 gebouwd en is sinds 1910 een nationaal monument. Sinds 1983 maakt de toren onderdeel uit van de werelderfgoedlijst van UNESCO. Waar de Torre de Belém vroeger in het water lag, maakt dit nu onderdeel uit van het vaste land. Dit is veroorzaakt door een aardbeving in 1755. Adres: Av. Brasília, 1400-038 Lisboa, Portugal598" img_size="200x200" onclick="link_image"]

Mercado da Ribeira Nova

946" img_size="200x200" onclick="link_image"]

De foodhallen van Lissabon, dat is Mercado da Ribeira Nova. Met maarliefst twee hallen is het een perfecte locatie voor boodschappen. In de ene hal is het mogelijk om verse vis, vlees en verschillende soorten fruit te kopen. Waar je in de andere hal heerlijk kunt genieten van verschillende maaltijden. In het midden van de hal is het mogelijk om gerechten te bestellen. Daar omheen staan allerlei tafels en stoelen met eettentjes. De variëteit is gigantisch, van pulled pork tot pizza of sushi.

 

Adres: 481, Av. 24 de Julho, 1200 Lisbon, Portugal

 

Alfama

Alfama is een van de oudste wijken in Lissabon. Deze wijk is bespaard gebleven tijdens de aardbeving in 1755. In Alfama zijn veel barretjes te vinden waar nog elke avond Fadomuziek te horen is. Ook zijn er in Alfama een aantal oude kerkjes te vinden een daarvan is de Santa Maria Maior de Lisboa dit is tevens het oudste gebouw van Lissabon en is gebouwd tussen de 12

eeuw.

Adres: Alfama, 1100-345 Lisboa, Portugal

568" img_size="200x200" onclick="link_image"]

Elevador de Santa Justa

665" img_size="200x200" onclick="link_image"]

Elevador de Santa Justa is een bijzondere lift omdat deze twee wijken van Lissabon met elkaar verbindt. De twee wijken zijn van elkaar gescheiden omdat ze een groot hoogteverschil hebben. In de Santa Justa straat in Baixa stap je in de lift, dan ga je 45 meter omhoog en stap je uit op het Carmoplein in Chiado. Als je op dat punt staat heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Adres: R. do Ouro, 1150-060 Lisboa, Portugal

]

Tram 28

Tram 28 in Lissabon of in de volksmond Elétrico 28, is de oudste tram in Lissabon en een iconisch symbool geworden voor de stad. Tram 28 gaat langs een prachtige route langs de oude wijken in de stad, waar zich de meeste historische bezienswaardigheden bevinden. Een echte aanrader als je de historische cultuur van Lissabon in korte tijd wil bezichtigen. Je begint deze avontuurlijke tocht op Praça Martim Moniz en het eindpunt is op Campo Ourique. Een enkeltje kost € 2,85. Adres: Praça Martim Moniz, Lisboa, Portugal233" img_size="200x200" onclick="link_image"]

Mosteiro dos Jerónimos

789" img_size="200x200" onclick="link_image"]

In de wijk Belém is ook het prachtige klooster Mosteiro dos Jerónimos te vinden. In het klooster zijn graven van onder andere ontdekkingsreiziger Vasco da Gama te vinden, maar ook graven leden van de Koninklijke familie. Binnen in het klooster zijn onderdelen van de Manuelstijl te zien. Aan het klooster ligt een groot plein met in het midden een prachtige rustige tuin.

Adres: Praça do Império 1400-206 Lisboa, Portugal

]

Feira da Ladra

De Feira da Ladra is een vlooienmarkt in de wijk Alfama en vindt elke dinsdag en donderdag plaats. Mensen kunnen op de markt al hun oude spulletjes verkopen. De markt wordt ook wel de dievenmarkt genoemd. Feira da Ladra heet zo omdat dit de enige plek was waar dieven zonder enig probleem hun gestolen spullen konden verkopen. Mensen verkopen hier hun eigen gemaakte spullen maar ook meubels. Afdingen op deze markt is de normaalste zaak van de wereld.

Adres: Campo de Santa Clara, 1100-471 Lisboa, Portugal

Jardim Zoológico de Lisboa

De zoo van Lissabon is vooral heel leuk om te bezoeken als je met kinderen in Lissabon bent. In de dierentuin kun je 2.000 verschillende dieren vinden! In 1884 ging voor het eerst de deuren van Jardim Zoológico de Lisboa open. Door de jaren heen is er veel verbouwd, maar is de charme van deze zoo behouden gebleven. De entree voor volwassenen is € 20,50 per persoon. Voor kinderen tot 12 jaar € 14,50. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis naar binnen.

Adres: Praça Marechal Humberto Delgado, 1549-004 Lisboa, Portugal


Verken meer