Zwarte pasta met gevulde inktvis

Zwarte pasta met gevulde inktvis 

Hoe mooi is zwarte pasta?! En lekker natuurlijk! Eviekookt heeft weer een prachtig kerstgerecht ontwikkeld met onze zwarte pasta en onze overheerlijke chouriço.

Dit is geen moeilijk gerechtje om te maken, maar het is wel een keer wat anders! En wat gedurfder... Hoe vaak zet je überhaupt inktvis op tafel? En ook nog op deze manier: gevuld met een heerlijk Italiaans-Portugees getint mengsel.

De vulling complementeert de zachte smaak van de inktvis echt perfect. Ook past het qua structuur erg goed. De vulling is namelijk vrij knapperig door de uitgebakken chouriço en pijnboompitjes, terwijl de structuur van de inktvis wel stevig is, maar toch ook vrij zacht. Een mooie combinatie dus 🙂

Geniet ervan!

Zwarte pasta met gevulde inktvis

-Voorbereiding 30 min
-Bereiding 30 min
-Totale bereidingstijd: 1 uur
-Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 middelgrote inktvissen (schoongemaakt)

Zwarte pasta

  • 200 gram zwarte spaghetti

Vulling

  • 50 gram pijnboompitten
  • 150 gram chorizo
  • 1 sjalot
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • handvol geraspte Parmezaanse kaas
  • bosje verse peterselie
  • zout en peper

Knoflookboter

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 2 teentjes knoflook

Instructies

  • Snijd de tentakels en de zij'flapjes' van de inktvisjes af en snijd deze in kleine stukjes. Leg even opzij

Vulling

  1. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat ze mooi lichtbruin zijn.
  2. Snijd de chorizo in heel kleine blokjes en bak ze mooi knapperig in een grote wokpan.
  3. Maak de sjalot schoon en snipper deze. Bak een paar minuutjes mee met de chorizo. Bak nu ook even de stukjes inktvis (tentakels en flapjes) mee totdat ze gaar zijn. Dit is zo klaar, bak ze vooral niet te lang, anders kan de inktvis taai worden.
  4. Maak de knoflook schoon, pers deze uit en voeg toe aan de vulling in de pan. Bak ook ongeveer 1 minuutje mee. Haal de vulling van het vuur.
  5. Rasp de schil van de citroen en roer deze samen met de geraspte parmezaanse kaas en de pijnboompitjes door de vulling. Knip nu ook de verse peterselie erboven. Roer alles goed door en breng op smaak met peper en zout.

Inktvissen vullen

  • Was de inktvissen goed en dep ze droog. Vul de binnenkant met de vulling en prik de opening dicht met een prikker.

Zwarte pasta

  • Kook de zwarte spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water al dente.

Inktvissen bakken

  • Verhit een scheutje olijfolie in een platte pan (of wokpan) en bak de inktvisjes rondom gaar. De inktvis is gaar als het 'vlees' ondoorzichtig wit is en minder glanzend dan toen ze nog rauw waren.

Knoflookboter

  • Verhit de boter in een steelpannetje en laat in een paar minuten lichtbruin worden. Haal even van het vuur en laat wat afkoelen (de boter kan nogal heet worden). Maak dan de knoflook schoon en snipper deze. Voeg toe aan de boter en roer goed door elkaar.

Serveren

  • Leg wat pasta op een bordje. Snijd de inktvissen in plakjes en leg deze op de pasta. Giet hier een beetje knoflookboter overheen. Garneer met nog wat extra geraspte kaas, peterselie en zwarte peper.

Verken meer