Spaghetti Al Nero Di Seppia met gemarineerde zalmforel en romanesco

Spaghetti met Al Nero

Voor velen zal zwarte pasta nog onbekend gebied zijn. Maar deze lekkernij met inktvisinkt is daarentegen zeker het proberen waard. Ben jij op zoek naar een bijzonder pastarecept? Waag jezelf dan eens aan het volgende recept met gemarineerde zalmforel en romanesco. Succes gegarandeerd! Ingrediënten

  • 320 gram Spaghetti Al Nero Di Seppia
  • 400 gram romanesco
  • 300 gram zalmforel met huid
  • 40 gram suiker
  • 40 gram grof zeezout
  • 3 gram groene thee
  • Maanzaad
  • Extra Vierge Olijfolie
  • Peper en zout
Bereiding Spoel de zalmforel onder koud water af en dep deze droog met keukenpapier. Verwijder vervolgens voorzichtig alle graten met een pincet. Meng het zout, de groene thee en de suiker door elkaar. Leg de zalmforel op een plaat en bedek met het mengsel. Dek af en laat de zalmforel voor minstens 12 uur marineren in de koelkast. Verwijder het mengsel van de zalmforel en bedek met de maanzaad. Bewaar de vis in de koelkast tot deze klaar is voor gebruik. Snijd de romanesco in kleine stukjes en breng vervolgens aan de kook in licht gezouten water. Haal vervolgens enkele roosjes uit de pan om te bewaren ter afwerking van het bord. Mix met een staafmixer de roosjes samen tot een crème. Voeg aan het mengsel een beetje water, 3 of 4 eetlepels olie en peper en zout toe om een gladde, zachte crème te verkrijgen. Houd warm. Breng een pan met ruim water aan de kook, voeg zout toe en kook de spaghetti al dente. Snijd tegelijkertijd de zalmforel in dunne plakjes met een scherp mes. Verwarm de romanesco-crème in een koekenpan en voeg de uitgelekte spaghetti en de apart gehouden roosjes romanesco toe. Voeg, indien nodig, een paar eetlepels kookvocht aan de saus toe om deze romiger te maken. Verdeel de pasta en saus en top af met de plakjes zalmforel. Buon appetito! Recept met dank aan La Luna Sul Cucchiaio.

Verken meer