Portugese Soul Kitchen | Rabanadas

Portugese soul kitchen Rabadanas

Nog opzoek naar een heerlijk desert? Probeer dan de Rabanadas! Rabanadas staan ook wel bekend als wentelteefjes of 'french toast'. We zijn op zoek gegaan naar hoe Portugezen dit maken en recept en vonden Portugese Soul Kitchen. Dit is een YouTube kanaal en een website wat vol staat het heerlijke Portugese gerechten. Zin om uit te proberen? Lees verder voor de instructies! Ingrediënten

  • Een oud stokbrood (op zijn minst 2 dagen)
  • 350 gram basterdsuiker
  • 6 eieren
  • ½ liter melk
  • 1 limoenschil
  • 2 kleine kaneelstokjes
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 750 ml water
  • 1 shot Port wijn
  • 650 ml plantaardige olie
  • 100 gram walnoten
Bereiding Siroop: Pak een middelgrote pan en doe daar de 150 gram suiker, water, port, limoenschil en kaneelstokjes in. Roer alles goed door en breng het aan de kook. Laat het geheel koken voor 15 minuten op een laag vuurtje. De siroop is klaar wanneer er veel bubbels worden geproduceerd. Op dat moment kan je het vuur uitdraaien en de pan opzij zetten om te laten afkoelen. De Rabanadas: Begin met het stokbrood in stukken te snijden. Zorg ervoor dat de sneden niet te dun zijn. Pak een middelgrote pan en doe 125 gram suiker, de melk, limoenschil en kaneelstokjes erin. Voeg daarna ook het water toe er roer het geheel goed door en breng het aan de kook. Als het kookt kan je het vuur zacht zetten en het nog doorroeren. Pak vervolgens een kom en klop de eieren. Nu ben je klaar om de Rabanadas te frituren! Doop elke snee brood in de melk en vervolgens in de geklopte eieren. Bak ze vervolgens in de plantaardige olie en zorg ervoor dat ze aan beide kant gefrituurd worden. De broodjes zijn goed wanneer ze er goud en krokant uit zien. Herhaal deze stappen voor alle broodjes. Het is aan te raden om ongeveer 3 of 4 sneedjes brood per keer te frituren. Maar dit is ook afhankelijk van de grootte van de pan die je gebruikt. Nadat alle broodjes gefrituurd zijn doop je beiden zijden in de rest van de suiker (75 gram) en kaneelpoeder (10 gram). E pronto! Serveer de Rabanadas eventueel met walnoten en gegarneerd met de Port-wijn-siroop. Veel kookplezier en com preveito!Je kan ook het onderstaande filmpje bekijken voor het maken van de rabanadas. Wil je meer recepten van Portugese Soul Kitchen uitproberen? Neem dan een kijken op de website of het YouTube kanaal. Daarnaast hebben wij op ons blog ook nog veel meer recepten staan.

"https://www.youtube.com/watch?v=soljO7GSlos"


Verken meer