Portugese Soul Kitchen | Caldo verde

De soul kitchen uit Portugal!

Voor de koudere dagen is een soep altijd heerlijk! We zijn op zoek gegaan naar een goed recept en vonden Portugese Soul Kitchen. Dit is een YouTube kanaal en een website wat vol staat het heerlijke Portugese gerechten. Voor vandaag hebben we het recept van Caldo Verde, een stevige groene bouillon. Lees verder voor de instructies! Ingrediënten

  • 350 gram boerenkool
  • 900 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 liter water
  • 1 chouriço
  • 50 ml olijfolie
  • snufje zout
Bereiding Snijd de aardappelen, uien en knoflook in kleine stukken en doe het in een pan met ongeveer 2 liter water. Breng dit aan de kook. Terwijl de groenten aan het opwarmen zijn, kan je de chouriço wassen. Maak in de chouriço ook wat oppervlakkige sneedjes, hierdoor kunnen de vetsappen vrij komen wanneer hij kookt. Wanneer de groenten aan het koken zijn kan je de chouriço ook in de pan doen. Voeg hierbij ook 25ml olijfolie en een snufje zout toe. Roer goed en laat het geheel voor ongeveer 30 minuten koken op een middenlaag vuurtje. Na 30 minuten haal je de chouriço eruit en meng je alle groenten goed door. Voeg vervolgens de gesneden kool toe, roer goed door, en laat dit nog voor 15 minuten koken. Ondertussen kan je de gekookte chouriço in plakken snijden. Wanneer het koken klaar is kan je de chouriço weer in de pan doen. Voeg nog 25 ml olijfolie toe en roer goed door en dan is het klaar! Veel kookplezier en com preveito!Je kan ook het onderstaande filmpje bekijken voor het maken van de Caldo Verde. Wil je meer recepten van Portugese Soul Kitchen uitproberen? Neem dan een kijken op de website of het YouTube kanaal. Daarnaast hebben wij op ons blog ook nog veel meer recepten staan.

"https://www.youtube.com/watch?v=vNZV7VHmwv0 "


Verken meer