Pasen in Portugal

Pasen in Portugal is eigenlijk hetzelfde als Pasen in Nederland, maar in Portugal wordt er natuurlijk veel lekkerder gegeten. Typische Portugese gerechten komen op tafel en het is genieten geblazen met familie en vrienden. Op Goede Vrijdag start het plezier, dan worden de lekkerste gerechten met Bacalhau gemaakt. Tijdens Paaszondag bereiden de Portugezen de heerlijke gebraden lam en wordt het Folar brood voorbereid. Folar brood is een heerlijk warm brood met een ei in het midden. Het recept van Folar brood stamt van het laatste avondmaal van Jezus en in de meeste regio’s wordt het gemaakt als een zoet brood. In andere regio’s maken de Portugezen er juist weer een hartig brood van met allerlei heerlijke vleeswaren. Tijdens Pasen maken veel Portugezen een brood van verschillende lagen gesmolten suiker, kaneel en karamel. Dat is pas iets om je vingers bij af te likken!Maar waarom eten de Portugezen nou juist op Goede Vrijdag de lekkere bacalhau? In veel katholieke landen is het zo dat er op Goede Vrijdag een echt traditioneel gerecht wordt gegeten uit dat land. Dit is om een teken om Christus te herdenken. Op tweede Paasdag zijn er in Portugal verschillende tradities. In de kleine dorpen komt er een priester de huizen van bewoners om een geschenk te brengen. In de Alentejo regio is het gewoonlijk dat vrienden en familie zich verzamelen om te gaan picknicken. Tijdens de picknick wordt er traditioneel gebraden lamsvlees gegeten. Het mooie aan deze tradities is dat ze niet alleen in kleine dorpen te vinden zijn, maar ook in de grote steden.Een typische bezigheid met Pasen is en blijft natuurlijk het schilderen van de eieren. Naast de chocolade eieren zijn er in Portugal ook heerlijke gekleurde eitjes, en laten wij die nou net in de winkel hebben. De Amêndo Tipo Francês van het merk Ferbar zijn heerlijke amandelen met een laagje gekleurde suiker eroverheen.

Klik hier voor het paas assortiment van Salinto" link="url:https%3A%2F%2Fsalinto.nl%2Fpasen.html||target:%20_blank|"


Verken meer