Linguine Bronzo met courgettecrème en gemarineerde makreel

Linguine Bronzo

>Heb jij de behoefte iets totaal anders op tafel te zetten? Probeer dan eens dit heerlijke pastarecept met courgettecrème en gemarineerde makreel. Op een eenvoudige wijze maak je op een andere manier gebruik van diverse producten. Niet alle ingrediënten worden namelijk op de traditionele wijze bereid. Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk dan hier onder het recept.

Ingrediënten Bereiding Spoel de makreel onder koud water af en dep deze droog met keukenpapier. Leg de vis op een snijplank en fileer deze met een lang flexibel mes: snijd achter de kieuwen langs tot het mes het middenbot raakt. Glijd vervolgens met het mes tot aan de staart. Draai de makreel en herhaal de voorgaande handeling. Scheid de filets en verwijder het vet en de graten. Verwijder vervolgens de huid door het uiterste deel van de makreel goed vast te pakken en het mes iets schuin naar beneden te laten glijden tussen het vlees en de huid van de vis. Je kunt ook je visboer vragen het fileren voor zijn rekening te nemen. Maar onthoud: gooi het afval niet weg. Snijd de makreelfilets in stukjes en meng in een kom samen met de olijfolie, chilipeper en sjalotten in dunne plakjes, tijm en een snufje zout. Breng ruim water aan de kook en voeg de resten van de vis - zonder bloed -, een sjalot, een aantal zwarte peperkorrels, witte wijn, laurierblad en een beetje zout toe. Laat 15 minuten sudderen. Schil de courgette, snijd ze in kleine stukjes en laat deze gedurende 5 minuten meekoken met de visbouillon. Verwijder vervolgens de courgette uit de bouillon en creëer met behulp van een staafmixer een mooie crèmesaus. Voeg tussen het mixen door een eetlepel olie en een snufje zout toe. Zeef de visbouillon, zodat een mooie heldere bouillon overblijft. Leg in een grote kom de linguine bronzo en giet de hete bouillon over de pasta om deze gelijkmatig te bedekken. Vouw de linguine voorzichtig met een vork naar binnen, zonder deze te breken, zodat de pasta bedekt blijft met de bouillon. Dek af en laat 2 - 3 minuten intrekken. Verwarm tegelijkertijd een scheutje olie, een paar eetlepels bouillon en 3/4 van de courgettecrème in een pan. Voeg daarna de linguine aan de warme saus toe en roer goed voor circa 1 - 2 minuten. Verdeel de overgebleven courgettecrème over de borden en plaats de linguine er bovenop. Laat vervolgens het mengsel van makreel, sjalot en chilipeper uitlekken en verdeel over de borden. Buon appetito! Recept met dank aan La Luna Sul Cucchiaio.

Verken meer