Kip piri piri recept Salinto

kip met piri piri

Op zoek naar een overheerlijk kip piri piri recept? Probeer dan eens deze variant van Salinto! Het recept is geschikt voor de oven op koude dagen, maar leent zich ook uitstekend voor de BBQ! Laat je ons weten wat je er van vond?

Kip piri piri recept - voorbereiding

Doe alle tempero / saus ingrediënten in een blender en meng tot het een mooie saus wordt. Proef en beslis of je het pittiger wilt en voeg nog meer piri piri poeder toe. De pittigheid van de saus neemt af tijdens het koken, dus het moet iets pittiger zijn dan je denkt dat je zou willen. Je kunt de tempero in een schone pot tot wel een maand in de koelkast bewaren.

Kip piri piri recept - bereiding

Leg alle ingrediënten op een grote schaal en leg alles over de kip zodat deze goed bedekt is. Je kunt de kip direct grillen, maar het is ideaal om deze een dagdeel te laten marineren, 's nachts (in de koelkast) is ook een goede optie.
Klaar om de kip te gaan grillen? Verwarm de oven dan voor op 180 ° C. Plaats de bakplaat in de oven en gril deze, afhankelijk van de grootte en dikte van de kippenpoten, 45-55 minuten, totdat de schil krokant en plakkerig is, het vlees gaar is en gemakkelijk van het bot kan worden verwijderd en de sappen helder zijn. Schep de jus uit de ovenschaal om de 15 minuten over de kip heen. Leg je de kip op de BBQ? Draai de kip regelmatig om en smeer deze tussentijds in met olijfolie. Laat je ons weten of je ook gesmuld hebt met behulp van dit heerlijke kip piri piri recept?
Bom proveito! - Team Salinto

Ingrediënten

Voor de tempero / saus
4 knoflookkoppen
4 eetlepels witte wijnazijn
2 grote pitloze pepers
2 pitloze rode paprika's
6 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout
1 theelepel citroensap
1 tot 3 theelepels hete piri piri poeder afhankelijk van je smaak
2 eetlepels whisky
Voor de kip
4 biologische kippenpoten (of een hele kip)
4 eetlepels Piri-Piri-saus.
1 kop knoflook horizontaal in tweeën gesneden.
2 eetlepels olijfolie.
Een beetje zout.
1 ui in halve ringen gesneden
Heb jij ook een lekker recept met Bacalhau of andere Portugese delicatessen? Laat het ons weten in de reacties!

Verken meer