Kip & picante chorizo jambalaya

 

 Jambalaya met kip en picante chorizo ​​met een vleugje cajunkruiden, een stevig doordeweeks avondmaal dat in ongeveer 30 minuten op tafel staat en in één pan gaar is. Dit is het soort maaltijd dat geschikt is voor een koning: het is snel en gemakkelijk te maken en het is vol van smaak. Jambalaya lijkt misschien een moeilijk recept, maar het is eigenlijk heel eenvoudig om thuis te koken. Het is een rijstgerecht gekookt in een dikke tomatensaus die bereid kan worden in verschillende voorkeuren en smaken. Veganistische of vegetarische opties zijn ook geweldig, maar het toevoegen van picante chorizo maakt dit gerecht onweerstaanbaar lekker!

Ingrediënten 

  • 1 el olijfolie
  • 2 kipfilets, in stukjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • Handje peterselie 
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 1 gele paprika, in dunne reepjes
  • Halve courgette, gesneden in schijfjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • Chouriço do Porco Preto gesneden in plakjes
  • 1 el Cajun-kruiden
  • 250 g rijst
  • 400g blik tomaten saus 
  • 350 ml kippenbouillon

Instructies

  • Stap 1

Verhit in een grote koekenpan met deksel 1 el olijfolie en bak 2 in plakjes gesneden kipfilets 5-10 min, of tot ze goudbruin zijn.

  • Stap 2 

Haal uit de oven en zet apart. Kook 3-4 minuten, of tot de ui zacht is.

  • Stap 3

Kook nog 5 minuten verder na het toevoegen van 1 in dunne plakjes gesneden paprika, courgette, 2 geplette knoflookteentjes, gesneden  chouriço ​​en 1 el Cajun-kruiden.

  • Stap 4

Doe de kip terug in de pan met de 250 g  rijst, 400 g tomaten en 350 ml kippenbouillon. Dek af en kook 20-25 minuten, of tot de rijst gaar is.


Verken meer