Portugese Soul Kitchen | Francesinha

Soul Kitchen uit Portugal!

Heb je al wel eens gehoord van Francesinha? Het is een typische Portugese sandwich met de naam Frankie. We zijn op zoek gegaan naar een goed recept en vonden Portugese Soul Kitchen. Dit is een YouTube kanaal en een website wat vol staat het heerlijke Portugese gerechten. Voor vandaag hebben we het recept van de Francesinha! Lees verder voor de instructies! Ingrediënten

  • 400 gram buikspek (varken)
Saus
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • 2 pinten lager
  • 400 ml passata
  • 1 eetlepel maïszetmeel
  • 1 shot port
  • 1 shot whiskey
  • 1 glas witte wijn
  • 1 eetlepel Worcestershire saus
  • 1 eetlepel pepersaus
  • 1 hete peper (optioneel)
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 verse takjes peterselie
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel peper
Sandwich
  • 2 sneetjes brood per sandwich
  • 7 plakken edammer kaas per sandwich
  • 3 plakken salami per sandwich
  • 2 pittige worsten per sandwich
Bereiding saus: Doe je uien, knoflook en olijfolie in een grote pan en warm deze op. Op het moment dat het begint te frituren kan je het varkensvlees toevoegen. Bak dit voor ongeveer 10 minuten, tussendoor draai je het stuk vlees een aantal keer om. Na 10 minuten kan je het bier, de wijn, de whiskey en de port toevoegen. Laat het geheel voor nog 10 minuten koken. Vervolgens voeg je de passata, laurierblaadjes, peterselie en peper- en Worcestershine saus toe. Ook voed je het zout en peper toe en eventueel de hete peper. Roer goed alles door en laat het op een laag pitje koken voor een uur. Als dat klaar is, haal je het vlees, de peterselie en laurierblaadjes eruit en mix je de saus goed door met een blender. Tot slot voeg je de maïszetmeel toe en roer je het door totdat de saus wat dikker wordt. Bereiding sandwich: Begin met het grillen van de worsten. Terwijl dat bezig is kan je plakken snijden van het gekookte varkensvlees en eventueel de stukken vet verwijderen. Zodra de worsten zijn gegrild snij je ze door de helft. Nu kan je de sandwich gaan samenstellen. Dat doe je als volgt: 1 snee brood -> 3 plakken salami -> 1 plak kaas -> 2 plakken gesneden varkensvlees -> 2 plakken salami -> 1 plak kaas -> 2 worsten -> 1 snee brood -> 5 plakken kaas. Rooster vervolgens het brood in de over op 220 ºC voor ongeveer 10 minuten. Tot slot kan je de saus over de sandwich gieten en dan genieten! Alvast veel kookplezier en bom proveito! Tips Voor het beste resultaat maak je de dag of avond ervoor de saus klaar en laat je deze staan in de nacht. Voordat je de sandwich serveert, warm je de saus weer op. Een andere gouden tip is dat het heel goed samen gaat met friet en bier! Je kan ook het onderstaande filmpje bekijken voor het maken van de sandwich. Wil je meer recepten van Portugese Soul Kitchen uitproberen? Neem dan een kijken op de website of het YouTube kanaal. Daarnaast hebben wij op ons blog ook nog veel meer recepten staan

"https://www.youtube.com/watch?v=dcpGu8uVq_Q"


Verken meer