Folar de Páscoa | Portugees Paasbrood

paasbrood

>In Portugal worden met Pasen doorgaans veel Paasfestivals gehouden. Vanaf Palmzondag zijn er gedurende de hele stille week kerkprocessies in dorpen en steden. Vaak worden er voor Pasen Luxe paasbroden gebakken. Deze worden gebakken van zoet deeg en versierd met hardgekookte eieren. Hieronder hebben wij het recept. Leuk om samen met de kinderen te maken en vier je Pasen met een Portugees tintje.

Ingrediënten (8-10 personen)
  • 10 gr verse gist
  • 400 gr bloem
  • 50 gram suiker
  • 3 dl warme melk
  • 1 groot ei
  • 1oo gr boter
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepe gemalen anijszaad
  • garneren met: 2 ongepelde hardgekookte eieren en 1 losgeklopt ei
Bereiding Meng in een warme kom de verkruimelde gist met een kwart van de bloem en een derde van de melk. Voeg de helft van de suiker toe, maak er een deeg van en laat het afgedekt op een warme plaats een half uurtje rijzen. Roer intussen het ei met de rest van de melk en de suiker, het zout en de specerijen los. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en bewerk merk het deeg een paar minuten. Voeg de zachte boter toe en kneed opnieuw. Meng gelijkmatig het gistdeeg erdoor en daarna goed kneden. Het deeg mag niet meer aan de kom blijven kleven. Laat het afgedekt op een warme plaats 3 uur rijzen. Verdeel wat bloem op je handen en maak een groot ovaal brood. Steek de eiren er diep in en zet ze met met 2 gekruide deegreepjes vast. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en bak het in de oven op een temperatuur van 200 graden mooi bruin. Feliz Páscoa!

Verken meer