Portugese Feijoada

 Feijoada uit Portugal

Nog een winterse klassieker is Feijoada Portuguesa en deze smaakt nog lekkerder met onze chouriço van casa do Porco Preto, Carne Seca en bonen van Dom Duarte.
width="2/3"]

Recept Portugese Feijoada met Chouriço

Bereiding voor 4 personen

STAP 1

Doe en scheutje knoflook in een wok of braadpan en fruit de ui en de knoflook. Bak hierin de kippendijen rondom bruin. Voeg daarna de carne seca en chouriço en laurier toe en bak deze ook even mee.

STAP 2

Voeg vervolgens 2 blikjes pellati gepelde tomaten toe en laat deze 45 minuten zachtjes koken. Of Je kunt ook tomaten toevoegen i.p.v. pellati. Snij een kruisje op 7 grote vleestomaten, laat 5 minuten koken, haal de schil eraf en pureer de tomaat met een blender/staafmixer. Voeg een kopje water toe en laat deze 45 minuten koken.

STAP 3

Voeg de bonen toe en laat nog 15 minuten langzaam doorkoken, maak op smaak met zout & peper.

Feijoada wordt vaak met Agulha rijst gegeten. Agulha rijst koop je hier

Veel kookplezier en Bom preveito!

– Team Salinto

Ingrediënten

Heb jij ook een lekker recept? Laat het ons weten in de reacties!

Verken meer