Chouriço uit Portugal

Portugese Chourico

Echte Portugezen zijn er dol op, maar ook Nederlanders houden ervan! Portugese chouriço is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en zeer geschikt voor vele gerechten. De een eet het vermengd in een maaltijd, de ander neemt een lekker stukje bij de borrel. Chouriço is op vele manieren te consumeren en wij laten je in dit artikel lezen wat volgens ons de lekkerste manieren zijn! Waarschijnlijk hebben veel Portugese liefhebbers het al in huis, een echte assador! Dit is een special keramiek ovenschaaltje waarmee je de worst kan roosteren. Het bereiden gaat als volgt, je kan onderin het bakje wat vuurwater leggen welke je aansteekt. Vervolgens snijd je de worst een klein beetje in en leg je deze op de keramieken staafjes van het bakje. De worst is binnen 10 tot 15 minuten geroosterd en heerlijk om te eten! In ons assortiment vind je onder andere Chouriço Extra, en Chouriço Extra Picante van het merk Primor. Daarnaast verkopen wij bij Salinto nog meer Portugese worsten, waaronder de Farinheira en Alheira Tradicional worst. Tot slot is er ook de Morcela Fumada. Het assortiment blijft zich constant uitbreiden, daarom kan je de webshop het beste in de gaten blijven houden. Wij vinden het heerlijk om chouriço zo te eten of bijvoorbeeld op brood. Daarnaast zijn wij dol op Caldo Verde, waar natuurlijk extra lekkere Portugese chouriço in hoort. Een tip om de smaak van de worst te herkennen is door te kijken naar de kleur. Hoe donkerder de worst, des te meer smaak erin zit. Deze extra smaak is vaak pittig of juist heel zwaar. Zo is de Morcela Fumada heel donker van kleur en vol van pittige smaken. Deze Morcela Fumada bevat voornamelijk specerijen en peper. In Portugal is het traditie om tussen de lunch en het diner een klein hapje te nemen. In Nederland wordt dit ook wel de borrel genoemd. Tijdens deze borrel nemen Portugezen vaak een lekker plakje gebakken op brood. Wil jij ook een heerlijke borrelhap? Bestel dan jouw Portugese chouriço via onderstaande link. Tip van Salinto: Wij raden aan om een heerlijke volle rode Alentejo wijn te drinken bij de chouriço.

Bekijk het Chouriço assortiment van Salinto


Verken meer