Chocolademousse| Mousse de chocolate

Chocolademousse

Chocolademousse is echt iets Portugees. Regelmatig staat dit als toetje op tafel bij een Portugees gezin. Bijna in elk restaurant staat chocolademousse als vaste waarde op de kaart, maar thuis door moeder gemaakt smaakt dit overheerlijke gerecht toch het lekkers. En het is ook nog eens makkelijk te maken. Bekijk het recept hieronder. Wil je je nog minder inspannen? Koop dan de overheerlijke chocolademousse op Salinto. Je hoeft dan alleen een beetje poeder in een kom te doen, melk erbij en mixen maar.

Ingrediënten (4-6 personen)
  • 5 eieren
  • 300 gr pure chocolade
  • 5 eetlepels suiker
  • 2 theelepels vanille suiker
  • 30 gr roomboter
Bereiding Splits de eieren en klop de eiwitten tot deze helemaal stijf is en houdt deze apart. De chocolade breek je in kleine stukjes en doe je in een pan. Vervolgens warm je water op in een andere pan tot deze kookt. Hier doe je de pan met chocolade in en laat je deze smelten. Vervolgens doe je de suiker, vanillesuiker, boter en losgeklopte dooiers erdoor. Roer tot het een gladde massa wordt. Vervolgens haal je de pan van het vuur en meng je er de eierdooiers doorheen. Let op dat de chocolade niet hard wordt. Je kunt de chocolademousse in een schaal gieten, even af laten koelen en in de koelkast zetten en op elk gewenst moment lekker opsmikkelen. Wil je iets origineels op tafel zetten met de feestdagen dan kun je ook de chocolademousse met een spuitroomzak in kleine glazen spuiten en garneren met besjes en chocolade schilfers. Smullen maar!

Verken meer