Chocoladecake van Alsa

Alsa zijn Chocoladecake

Bijna iedereen houdt van chocolade en je kan er ontzettend veel van maken. Repen, pudding, cake, mousse, ijs, koekjes en ga zo maar door. Ook voor desserts is chocolade een favoriet. Dit keer hebben wij een heerlijk recept voor je uitgekozen: een chocoladecake van Alsa! En het is niet zomaar een cake. Hij is namelijk opgerold met daartussen chocolademousse. Hmm, bij mij loopt het water al in de mond! Lees verder voor het volledige recept.

Ingrediënten

• 1 Alsa Chocolademousse • 6 eieren • 80 gram suiker • 50 gram bloem • 30 gram maizena • cacaopoeder

Bereiding Chocoladecake

Begin met het scheiden van de eierdooiers en het eiwit. Klop de eierdooiers met de suiker totdat er een wit deeg ontstaat. Klop vervolgens de eiwitten op en meng deze met het eigeel. Voeg daarna ook de (gezeefde) Maizena toe. Pak een overschaal en vet deze in, leg er bakpapier in en vet deze ook in. Spreid vervolgens het deeg uit in de overschaal. Nu kan de overschaal de oven in. Bak de deeg voor 12 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Nadat het deeg in de oven is geweest, bestrooi je het deeg met suiker en dek je het af om af te laten koelen. Ondertussen kan je de chocolademousse gaan bereiden. Klop de inhoud van het Alsa pak voor 3 minuten in de mixer. Na het afkoelen knip je de uiteinden van het deeg en beleg je het met ongeveer de helft van de voorbereide mousse. Rol het deeg voorzichtig op en bedek de buitenkant met de overgebleven mousse. Serveertip: Laat de cake eerst rusten en bestrooi de cake daarna met wat cacaopoeder en/of poedersuiker voordat je hem serveert. Bom proveito!Klik hier om Alsa Cocolademousse te bestellen"

Verken meer