Een overheerlijk recept voor in de cataplana!

Cataplana Recept

Met dit recept is het smullen geblazen! Een cataplana is niet alleen een aanwinst voor het oog, maar het water loopt je al in de mond wanneer je zo'n pan ziet. Met dit recept bereid je de lekkerste kokkels & garnalen. Wil je meer informatie? Lees dan verder!!

Voorbereiding

Snij de knoflook en Gember zo fijn mogelijk. De ui kun je in halve ringen snijden en de paprika in dikkere reepjes. De tomaten kunnen in blokjes gesneden worden. Was de gamba’s en kokkels in koud water. Zet tenslotte gezellige muziek op en neem een Portugees glaasje wijn om helemaal in Portugese sferen te komen! width="2/3"]

Bereiding

Glimlach want je gaat een fantastisch gerecht bereiden! Zet de Cataplana pan op het vuur, voeg de olijfolie toe en laat deze warm worden. Voeg vervolgens de uien, gember en knoflook en rode peper toe aan de pan en fruit deze. Zet je ramen open en laat de buren meegenieten. Voeg vervolgens de Chouriço toe en bak even door tot de Chouriço begint te kleuren. Voeg achtereenvolgens de tomaten, wijn, garnalen, kokkels en de kruiden toe. Sluit de Cataplana en laat het geheel op een laag vuur doorkoken. Het doorkoken duurt ongeveer 10 minuten, schud om de 3 minuten de gesloten Cataplana zonder te roeren. Na 10 minuten is het tijd om de Cataplana te openen. Op het moment dat de kokkels geopend zijn, kunt u het gerecht serveren! Cataplana gerechten smaken heerlijk met een glas Vinho Verde of een Portugese witte wijn. Kijk op Salinto.nl voor ons uitgebreide assortiment in wijnen. Bom proveito! - Team Salinto

Ingrediënten

1 kg kokkels, 800 gram ongepelde garnalen en 2 Chouriço's van Casa do Porco Preto in ½ cm dik gesneden plakjes. 1 rode paprika in dikkere repen gesneden, 3 tomaten gesneden in blokjes en 2 uien gesneden in halve schijfjes. Een halve fijn gesneden rode peper, 1 theelepel paprikapoeder, 4 teentjes knoflook en dezelfde hoeveelheid fijngesneden gember. 300 ml Portugese witte wijn en natuurlijk Gallo olijfolie.Heb jij ook een lekker recept met Bacalhau of andere Portugese delicatessen? Laat het ons weten in de reacties!

Verken meer