Portugese Boerenkoolsoep

Boerenkoolsoep uit Portugal

Het wordt ijskoud buiten en wat is er dan lekkerder om echte winterse Portugese gerechten te eten? Deze week krijgen wij weer volop worst van Casa do Porco Preto binnen. Heerlijk om Cozido á Portuguesa te maken, maar bijvoorbeeld ook onderstaande winterse soep.
width="2/3"]

Portugese Boerenkoolsoep

Bereiding voor 4 personen

STAP 1 Verhit wat olijfolie in een braadpan en bak de chouriço stukjes zachtjes uit tot ze krokant en bruin zijn. Schep ze op een bordje. STAP 2 Verhit daarna de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook tot de ui glazig ziet. STAP 3 Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Voeg daarna de aardappels toe en laat die ongeveer 3 minuten meebakken. STAP 4 Voeg daarna de kippenbouillon en de boerenkool toe. Breng het geheel aan de kook en kook de soep 20-25 minuten op laag vuur zachtjes gaar. Haal de pan van het vuur en pureer de soep (eventueel met een staafmixer). STAP 5 Voeg als laatste de stukjes chouriço in de soep toe. Warm de soep nog even 5 minuten door en voeg wat peper en zout toe naar smaak. Veel kookplezier en Bom preveito!

Ingrediënten

  • 200 gr chouriço van Casa do Porco Preto in kleine stukjes
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gr kruimige aardappelen
  • 1 1/2 liter kippenbouillon
  • 300 gr boerenkool
  • zout, peper en olijfolie
Heb jij ook een lekker recept? Laat het ons weten in de reacties!

Verken meer