Bacalhau Salinto

Salinto Bacalhau

Bacalhau Salinto is een variant op 1 van de vele Portugese bacalhau gerechten Zelf vind ik deze variant natuurlijk het allerlekkerst. Maar het recept kan altijd aangepast worden als je een goede toevoeging weet! Het recept is ontstaan op een zondagmiddag. Dat is de dag waarop ik mij van Judith mag uitleven in de keuken. Heerlijk Portugees wijntje erbij en kokkerellen maar.

Ingrediënten

1000 gram Bacalhau Body 500 gram krieltjes 4 -6 tenen knoflook Gallo olijfolie 1/2 kopje Peper 10 zwarte olijven 10 groene olijven 1 citroen 6 sjalotjes 1 bosje lente ui 2 Glaasjes witte wijn, waarvan 1 voor uzelf ;-)

Bereiding Bacalhau Salinto voor 4 tot 6 personen

Allereerst zet je een vrolijk Portugees muziekje op en schenk je een heerlijke wijn voor jezelf in!
  • Zorg dat de oven alvast voorverwarmd op 180 C.
  • Schil de krieltjes, snij de lente ui in de lengte doormidden en snij deze vervolgens in dunne halve ringetjes en snij de ontvelde sjalotjes in halve stukken.
  • Bak de krieltjes 4 minuten met een scheut olijfolie in een koekenpan of wok en voeg dan de lente ui en sjalotjes toe. Bak nog 3 minuten door.
  • Vul een ovenschaal met de krieltjes en ui en leg daartussen de Bacalhau Body stukken.
  • Voeg wat takjes tijm toe.
  • Op de Bacalhau Body Stukken leg je de partjes citroen.
  • Maal er naar smaak peper over heen en vervolgens ongeveer een halve kopje olijfolie. Dit is ook afhankelijk van de grootte van de ovenschaal.
  • Als laatste voeg je een klein glas wijn toe en de schaal kan de oven in. Zorg dat je om de 5 tot 10 minuten de Bacalhau besprenkelt met het vocht van olijfolie en wijn uit de ovenschaal.
  • Na 30 minuten haal je de schaal uit de oven en voeg je ook de olijven toe.
  • Nog 10 minuten in de oven en je hebt een heerlijk ovengerecht met bacalhau.
Bom Proveito! / Eet smakelijk!

Klik hier voor het bakkeljauw assortiment van Salinto" 


Verken meer