Bacalhau Guisado

bacalhau ajoarriero
Bacalhau is natuurlijk heerlijk, zeker om te delen met vrienden en familie. Met dit heerlijke recept voor Bacalhau Guisado maak je ongeveer vier personen heel gelukkig! Wil je het gerecht voor meer personen maken, verdubbel dan je ingrediënten.

Ingrediënten

  • 250 gram bacalhau
  • 500 gram aardappels
  • 1 middelgrote ui, in dunne plakjes gesneden
  • 1 grote teen knoflook, fijn gehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 middelgrote tomaat, ontveld, ontpit en kleingesneden
  • 1 korianderblad
  • peterselie
  • piri-piri

Bereiding Bacalhau Guisado

  • Zorg ervoor dat je een avond van tevoren al aan de slag gaat met de bacalhau. Laat deze zwemmen in een bak met water en zorg dat er iedere 4 tot 5 uur nieuw water wordt toegevoegd. Door het verversen van het water ontzout je de bacalhau en kan je daarna aan de slag.
  • Ontvel de vis en snijd hem in kleine stukjes.
  • Fruit de ui en de knoflook in de olie gaar laat de tomaten 5 minuten mee pruttelen.
  • Voeg in de pan water toe zodat alles onder staat.
  • Snijd de aardappels in dikke plakken, maar het mag ook in blokjes. Voeg de aardappelen vervolgens toe aan de tomaat.
  • Voeg na 5 minuten de stukjes bacalhau en peterselie toe.
  • Laat de pan rustig op het vuur staan pruttelen totdat de aardappels gaar zijn.
  • Als de aardappels gaar zijn is de bacalhau ook gaar.
  • Om het gerecht wat meer op smaak te brengen kun je wat fijn gehakte takjes korianderblad of chilipoeder toevoegen.
  • Wanneer het gerecht erg vochtig is kunt je het op een paar boterhammen gieten die het vocht opzuigen.
Tip van Salinto: doe er een lekkere groene salade bij en je hebt een lichte maaltijd.Ben je ook van plan om dit heerlijke gerecht te maken of heb je het al eens gemaakt? Laat het ons weten in de reacties of stuur een foto. Wie weet delen we jouw variant op onze Facebook of blog. Heb je nog tips voor een lekker Portugees gerecht met bijvoorbeeld bacalhau? Laat het ons weten!

Verken meer