Bacalhau com natas | Portuguese Soul Kitchen

Bacalhau Com Natas

Met bacalhau kan je veel verschillende gerechten maken. We zijn op zoek gegaan naar een goed recept en vonden Portuguese Soul Kitchen. Dit is een YouTube kanaal en een website dat vol staat het heerlijke Portugese gerechten. Voor vandaag hebben we het recept van de bacalhau com natas! Lees verder voor de instructies! Ingrediënten

  • 900 gram bacalhau
  • 2 knoflookteentjes
  • 4 uien
  • 2 laurierbladeren
  • kleine bos peterselie
  • snufje peper
  • snufje nootmuskaat
  • 500 gram aardappelen
  • 650 ml plantaardige olie
  • 4 eieren (eiwit)
  • 200 ml olijfolie
  • 200 ml room
  • 500 ml melk
  • 10 gram maïszetmeel
  • 1 eetlepel broodkruimels
  • een paar olijven
  • 10 gram boter
Bereiding Vul een grote pan met ongeveer 2 liter water. Voeg de bacalhau toe en zorg ervoor dat deze volledig onder water ligt (zo niet voeg dan extra water toe). Breng het water aan de kook en laat dit voor ongeveer 30 minuten koken. Haal vervolgens de bacalhau uit het water om te laten afkoelen. In de tussentijd kan je de aardappelen in kleine stukjes snijden en frituren in de plantaardige olie totdat ze goudbruin zijn. Wanneer de bacalhau is afgekoeld kan je het vel en de graten verwijderen en de rest in kleine stukjes verdelen. Verwarm de over voor op 220 ºC. Gebruik een grote pan om de olijfolie, knoflook, uien en de laurierblaadjes op te warmen. Laat het koken voor ongeveer 5 minuten en roer tijdens het koken alles goed door. Daarna kan je de bacalhau, peper en nootmuskaat toevoegen. Roer het goed door en laat het voor 8 minuten koken. Nu kan je de aardappelen en room toevoegen. Roer het geheel goed door en laat het nog 5 minuten koken. Tot slot voeg je de melk, eiwitten en maïszetmeel toe. Roer het door totdat het langzamerhand dikker wordt. Pak een ovenschaal en vet deze in het olijfolie. Verdeel het mengsel over de schaal en strooi er tot slot wat broodkruimels overheen. Tot slot kan je wat losse olijven erbovenop leggen en ook wat kleine stukjes boter. Plaats de schaal in de oven en en bak het af voor 15 minuten. Veel kookplezier en com preveito! Je kan ook het onderstaande filmpje bekijken voor het maken van de bacalhau com natas. Wil je meer recepten van Portugese Soul Kitchen uitproberen? Neem dan een kijken op de website of het YouTube kanaal. Daarnaast hebben wij op ons blog ook nog veel meer recepten staan

"https://www.youtube.com/watch?v=nuXbsiIdpzg"


Verken meer