Arroz Doce | Zoete rijst

Zoete rijst van Arroz Doce

Arroz Doce oftewel zoete rijst is 1 van mijn favoriete desserts. Nadeel is dat je na 1 schaaltje meteen weer trek hebt in een volgend schaaltje. Dit is echt een leuk dessert om je vrienden of familie met de feestdagen te verrassen. Ingrediënten (4-6 personen)

Bereiding Allereerst boen je de citroen en sinaasappel goed schoon. Rasp de schil van de citroen en sinaasappel apart. Doe water in een pan en laat deze koken. Kook vervolgens de Cigala Carolino rijst gedurende 20 minuten. Afgieten en vervolgens voeg je een op een laag vuur de melk citroen, kaneelstokje en sinaasappel rasp toe. Als de melk helemaal verdampt is dan haal je het kaneelstokje eruit en voeg je de boter suiker en eierdooiers toe. Dit roer je door totdat de eierdooiers ook helemaal opgeniomen zijn en de rijst lekker smeuïg is. Een paar minuten door laten koken en je kunt de rijst verdelen over de schaaltjes. Ongeveer 2,5 uur in de koelkast, garneren met een beetje kaneelpoeder en smullen maar. Teveel gedoe? Probeer dan eens de Arroz Doce van Alsa ook verkrijgbaar op Salinto. Je hebt dan in een handomdraai ook een heerlijke Arroz Doce of zoete rijst dessert.


Verken meer