• 023 751 51 82
Interest Wijn van de week

Week 41 • Defesa DOC 2013 Rood

Iedere week laten wij zien welke wijn wij u aanbevelen en waarom!

Deze week presenteren wij u de Defesa DOC 2013, rood. De perfecte wijn voor bij uw vleesgerecht of kaasplateaus.

Defesa DOC 2013 Rood

Vorige week lichtten wij de Cabeça de Toiro uit, een heerlijke smaakvolle en verfrissende witte wijn. Deze week kiezen we voor een wat zwaardere wijn, namelijk de rode Defesa DOC 2013.

Defesa DOC 2013 rood wordt geproduceerd in Herdade do Esporão in de streek Alentejo. Vinha da Defesa Red is een elegante en goed gestructureerde wijn. Het combineert de verleidelijke geur van wilde vruchten met de fluweelzachte tannine van de Aragonês en met de ronde en zachte smaak van de Castelão. Een helder aspect, een intense robijnkleur en een schone en rijke geur van rijpe rode vruchten, met een vleugje houtsmaak. Uiterst geschikt voor vleesgerechten en kaasplateaus.

De wijn is ontstaan uit een combinatie van de Syrah en Touriga Nacional druiven. Samen bieden deze een steige en compacte smaak met een goede vruchtenintensiteit. Wijnmakers David Baverstock en Sandra Alves hebben alles uit de kast gehaald om deze heerlijke wijn te produceren.

 

Meer over dit wijnhuis

Deze wijn is afkomstig van Esporão. Een wijnhuis uit Alentejo met een onbedwingbaar verlangen om de beste wijnen te maken. De passie vormt de basis voor het doen en laten van dit wijnhuis. Een passie die je terug ziet in de heerlijke wijnen. De natuur is de inspiratiebron van Esporão en helpt om te excelleren. Het wijnhuis respecteert en beschermd de natuur en bouwt daarmee aan een veelbelovende toekomst. Volgens Esporão moeten bedrijven de maatschappij dienen en niet andersom. Het streeft ernaar om altijd verantwoord te handelen.

Wilt u deze Defesa DOC 2013 wijn ook proeven? Bestel hem dan hier.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply