Food Recepten

Trifle van witte chocolademousse en rood fruit

alsa

Ben jij ook zo’n toetjesmens? Dan hebben wij een verrukkelijk recept voor je. Deze trifle van witte chocolademousse en rode vruchten is om je vingers bij af te likken, zo lekker!  Voor bij een speciale gelegenheid of zomaar op een doordeweekse dag, dit dessert is voor alle momenten geschikt.
Benieuwd geworden? Bekijk hier het recept.

Ingrediënten voor 10 personen

  • 400 gr bevroren rood fruit
  • 50 gr suiker
  • 1 reepje citroenschil
  • 3 el port
  • 1 pak witte chocolademousse van Alsa
  • 3,5 dl halfvolle melk
  • 6 sneetjes brioche brood
  • chocolade schaafsel (puur)
  • verse frambozen

Bereiding

Doe de rode vruchten, suiker, citroenschil en de port in een pan en breng aan de kook. Laat vervolgens gedurende 5 minuten zachtjes doorkoken.

Verwijder de citroenschil en laat het mengsel afkoelen.

Mix de inhoud van het pak Alsa chocolademousse met de melk gedurende 3 minuten tot een glad mengsel.

Snijd de plakken brioche in blokjes. Bedek de bodem van een kom met de helft van de blokjes brioche en bedek met de helft van het siroop van rode vruchten.

Voeg als derde laag de helft van de witte chocolademousse toe en herhaal nogmaals dezelfde volgorde van lagen.

Garneer met het chocoladeschaafsel en de verse frambozen. Laat de trifle minimaal 2 uur in de koelkast afkoelen.

Buon appetito!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply